<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=215058" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Италианската...

Дете е с кръвонасядания след побой от пастрока си

26 Януари 2024
0 138

Дете е с кръвонасядания след побой от пастрока си. По случая е задържан и обвинен 33-годишен мъж от Вакарел. Момчето било малтретирано в периода от 22 до 24 януари, пише NOVA.

Арестуваха майка, тормозила с месеци 5-годишното си дете

По-рано от Областната дирекция на МВР – София информираха, че в Районно управление – Ихтиман е постъпил сигнал от кмета на Вакарел, че жителка на селото е заявила, че мъжът, с когото живее на семейни начала, е нанесъл побой на детето ѝ. На адреса веднага са изпратени полицейски служители и социални работници, посочват още от полицията.

По случая незабавно са се задействали прокуратурата, полицията, кметството на софийското село, личният лекар на детето и социалните служби. Момчето е изведено от семейната среда и е под надзора на отговорната институция.

Извършителят е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Разследването продължава под надзора на прокуратурата.

Дете е с кръвонасядания след побой от пастрока си
снимка: iStock

Коментарът на “Господарите”

Ние от “Господарите” сме повече от шокирани от този случай. Не е нормално в 21 век едно дете да живее в среда с насилие! Надяваме се, че институциите ще вземат конкретните мерки и ще му помогнат! Промените в Закона за защита от домашното насилие, разработен в Министерството на правосъдието (МП), предвиждат създаване на национална информационна система, като достъп до данните ще имат МВР, Агенцията за социално подпомагане, Държавната агенция за закрила на детето и органите на съдебната власт. Но къде е тя? Защо все още не е в сила? Колко деца трябва да бъдат пребити, за да се задейства? #НеНаНасилието ! Време е за бърза промяна! Искаме най-строгото наказание за този човек, позволил си да нарани това невинно дете!

Дете е с кръвонасядания след побой от пастрока си

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции