<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=215178" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: И "Барселона" ...

Сръбският президент скандира “Да живее в Сърбия” в центъра на Скопие

28 Януари 2024
0 389

Сръбският президент скандира “Да живее в Сърбия” в центъра на Скопие.

20 000 по трибуните в Скопие освиркваха химна на България (видео)

Александър Вучич бе поканен на тържествено отбелязване на Деня на Св. Сава в северномакедонската столица. И реши да тества каква ще бъде реакцията… Оказа се, че няма проблем за никого, напротив – събралите се го аплодират. Този момент може да се види по-долу във видеото в края на речта на Вучич.

Македонците ще имат премиер албанец

Изказване

“Не се страхувам да кажа, че македонците са ни най-близкият народ, ние по-близък народ нямаме. И ясно искам да кажа, че ние не искаме нищо от Северна Македония. Нямаме условия за нищо и не очакваме нищо от вас. Искаме само да градим още по-близки и по-добри отношения. Ние не ви молим да променяте конституцията си, това е ваша вътрешна работа. Всичко, което искаме от вас, е да приемете протегнатата ни ръка. Ние нямаме никакви проблеми помежду си“, каза той, цитиран и от Офнюз.

Той продължи своята реч така:

“И вие, и ние сме на европейския път и имаме високи цели. Вярвам, че ние в Сърбия, ще утроим нашия БВП до 100 милиарда евро само за 15 години. Това можем да направим и с ваша помощ. На ЕКСПО 2027 в Белград каня Северна Македония да има най-големия щанд, обяви сръбският президент.

Медии в Скопие обявиха Бербатов, Десподов и Ради Кирилов за македонци

Ще ви помолим да запазим най-близките си отношения и никога да не ги покварим. И време е заедно с нашите сърби тук, в Северна Македония, да възкликнем “Да живее Сърбия”.

Вучич заяви също пред събралите се в залата, че очаква двете държави да се основават на добросъседството, в чиято основа е взаимното уважение.

Устата разгневи македонците с „урок по история“ (видео)

Сръбският президент скандира “Да живее в Сърбия” в центъра на Скопие

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции