<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=215266" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Тексас пред г...

Зеленски: Има опасност от Трета световна война

29 Януари 2024
0 1484

Зеленски: Има опасност от Трета световна война. Тези притеснения изрази украинският президент в интервю за германската държавна телевизия ARD.

На фона на това, че президентът на САЩ Джо Байдън се бори с отпора на републиканците за допълнителна подкрепа за Украйна, Зеленски призова Германия да използва икономическото си влияние, за да насърчи партньорите от ЕС да увеличат приноса си в битката на Киев срещу Русия.

Путин: Русия би спечелила лесно Трета световна война

Той призова за подкрепа от Запада заради опастността конфликтът в Украйна да прерасне в Трета световна война. “Струва ми се, че канцлерът (Олаф Шолц) осъзнава този риск”, заяви Зеленски.

Зеленски каза, че не е разочарован от това, че Германия не обмисля да изпрати раквти за Украйна. А само от това, че не е изиграла “ролята, която трябваше да изиграе при първата окупация на Украйна”.

Зеленски: Има опасност от Трета световна война

То се позова на слабостта на реакцията на Запада на руската инвазия в Крим през 2014 г., като каза, че не става дума само за реакцията на Германия.

„Пасивността от страна на САЩ или липсата на подкрепа биха били лош сигнал“, добави той. “Ако Русия удари страна от НАТО, това ще бъде началото на Третата световна война”, заяви украинският президент.

Руска водеща обяви началото на Трета световна война (видео)

Володимир Зеленски коментира и спирането на американската военна помощ заради споровете между републиканци и демократи. Относно това дали втори мандат на Доналд Тръмп в Белия дом ще повлияе на подкрепата за страната му, той каза, че политиката на САЩ не зависи от един човек.

„Има отделни републиканци, които не подкрепят Украйна, но огромното мнозинство от демократите и републиканците подкрепят Украйна“, заяви той.

Зеленски: Има опасност от Трета световна война

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции