<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=215346" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Още една обла...

Грипната епидемия в страната се разраства

29 Януари 2024
0 42

Грипната епидемия в страната се разраства. Още няколко области обявиха, че предприемат противоепидемични мерки. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Във Велико Търново временните противоепидемични мерки влизат в сила от вторник – 30 януари, и ще важат до 5 февруари. В Шумен епидемия ще бъде обявена на 31 януари и ще е в сила до 7 февруари. А в Перник ще бъде в сила от 31 януари до 9 февруари. Припомняме, че от вторник влиза в сила и обявената епидемия за област Ямбол.

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца. Също на профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации. Забраняват се свижданията, а в детските ясли, градини и училища се провежда стриктен ежедневен филтър.

Грипната епидемия в страната се разраства
Снимка: iStock

Още една област обяви грипна епидемия

В област Пазарджик и област Варна се преустановява и присъственият учебен процес в срок от 31 януари до 5 февруари включително. Децата няма да посещават присъствено учебни и извънкласни занимания и в област Перник.

До края на януари са в сила въведените временни мерки срещу разпространението на грип и остри респираторни заболявания в Смолян, Плевен, Варна и Бургас. В София-област епидемията е в сила до 1 февруари, а в Пазарджик – до 2 февруари.

Грипната епидемия в страната се разраства

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции