<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=215436" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Путин позвол...

МВР: Има сигнали срещу президенството, но не знаем какви

30 Януари 2024
0 122

МВР: Има сигнали срещу президенството, но не знаем какви. Това заяви главният секретар на ведомството Живко Коцев, цитиран от БНТ.

Предварителните сведения, които получавам, потвърждават, че са постъпвали такива сигнали. Очаквам окончателен доклад да ми се представи. Да стане ясно какъв е техният брой, в кои структури са подавани, какъв е техният характер. Едва тогава можем да дадем пълната информация за какви случаи, какво касае, къде са постъпвали, коя служба ги е отработвала и какво е въобще тяхното движение. При всички положения сигналите са отработвани, извършвани са проверки. Предполагам, че са докладвани в прокуратурата. Това е мое предположение, но такава и е логиката“, заяви Коцев.

МВР: Има сигнали срещу президенството, но не знаем какви

Проверяват за стари разследвания срещу хора от Президентството (видео)

Изявлението идва ден след като председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски се “учуди” защо службите и прокуратурата не съобщават за сигнали срещу президентството, което санкционираният по “Магнитски” за корупция депутат обвинява в корупция. В изказванията си той нарича президента Румен Радев “мистър Кеш”, а приближените му секретаря по вътрешни работи Николай Копринков и бившият шеф на Националния осигурителен институт Сотир Ушев- “касиери”.

“Докладът ще бъде готов още днес, но данните в него ще бъдат оповестени от политическото ръководство”, заяви Коцев.

Вчера и МВР, и прокуратурата обявиха, че проверяват какви данни има във ведомствата по споменатите от Пеевски имена. Във вторник и БСП се включи в сюжета, който Делян Пеевски поде срещу президента Румен Радев. А вчера държавният глава му отвърна, наричайки го “г-н Магнитски”.

От прокуратурата напомниха, че по отношение на държавния глава не могат да се предприемат никакви действия, докато е на поста си. Тъй като той има абсолютен имунитет. Това ядоса Пеевски, защото избързали да му отговарят безз изобщо да е изпращал питане.

МВР: Има сигнали срещу президенството, но не знаем какви

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции