<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=215503" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Григор Димит...

Ето колко прибра “Лудогорец” от продажбата на Доминик Янков

31 Януари 2024
0 416

Ето колко прибра “Лудогорец” от продажбата на Доминик Янков – близо 2 млн. долара. Българският халф премина в канадския ФК Монреал, който се подвизава в първенството на САЩ.

Родният национал си тръгва от Разград след 8 години, започнали още в школата на клуба през 2016 г. През това време той записа 128 мача, 15 гола, 14 асистенции, 10 жълти и 1 червен картон. Той е на 23 години, като през сезон 2020/21 бе даден под наем в Ботев (Враца).

“Лудогорец” официално продаде Десподов (видео)

Очаквано нито Лудогорец, нито Монреал огласи трансферната сума, коментира Sportal.bg. Стана ясно обаче, че разградчани са прибрали доста солидна сума в касата си от този трансфер – 1,85 млн. евро.

Ето колко прибра &#8220;Лудогорец&#8221; от продажбата на Доминик Янков
Снимка: Facebook / PFC Ludogorets 1945

Към Лудогорец е имало и други оферти за Янков, но тази на Монреал е била най-добрата, заявиха от клуба. 23-годишният футболист е минал медицинските изследвания в Италия, след което е заминал за Канада, за да се включи в подготовката на новия си отбор.

“Лудогорец” спечели рекордна сума от трансфери на футболисти

Доминик Янков е роден в Торонто и има двойно гражданство. Преди години той дори бе канен да играе за младежкия национален отбор на “кленовите листа”, но избра България. Канадският му паспорт със сигурност е изиграл голяма роля за трансфера.

“Благодарен съм на Лудогорец за всико, което ми даде. Благодаря на собствениците и ръководителите на клуба за отличните условия, които са създали за футбол”, заяви Доминик Янков. “Лудогорец ме създаде като футболист и човек. Всичко дължа на клуба. Желая успех на отбора в първенството и евротурнирите”, допълни халфът.

Ето колко прибра “Лудогорец” от продажбата на Доминик Янков

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции