<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=215567" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Държавата се ...

Държавата все пак ще плати обезщетение на Сакскобургготски (видео)

31 Януари 2024
0 349

Държавата все пак ще плати обезщетение на Сакскобургготски. С 3 месеца забавяне правителството прие решение за изплащане на средствата на бившия премиер и сестра му Мария Луиза Хробок, предаде NOVA.

Миналата седмица Софийският окръжен съд постанови, че българската държава е собственик на 66 “царски имота” в Рила. А не Симеон Сакскобургготски и неговата сестра Мария Луиза след повече от 10 години. 

Държавата все пак ще плати обезщетение на Сакскобургготски (видео)

Двамата първо реституираха имотите си, после държавата заведе дела да си ги върне обратно. Те пък съдиха България в Европейския съд по правата на човека заради мораториума от 2009 г. Той им забрани да се разпореждат с имотите си и да ги експлоатират.

България е осъдена да плати на Сакскобургготски над 1.6 млн. евро

И така България беше осъдена да им плати рекордното обезщетение от 1 635 875 евро. Срокът за плащане беше 2 ноември миналата година.

Коментарът на “Господарите”

Въпреки че Сакскобургготски твърдо беше заявил, че няма материални претенции към държавата, се оказа, че има. Имотите бяха върнати на Симеон и сестра му в периода от 2000 до 2002 г., през който той се върна в България, основа НДСВ, спечели парламентарните избори и стана премиер. Още тогава, ние от „Господарите“ събрахме материалните претенции на Симеон Сакскобургготски към България, които той уж нямаше, но все пак си реализира.

Върнатите имоти на царя, които държавата се опитва да си върне отново (видео)

Държавата все пак ще плати обезщетение на Сакскобургготски

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции