<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=215745" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Волен Сидеро...

Популярни песни на хитови изпълнители изчезват от TikTok

01 Февруари 2024
0 112

Популярни песни на хитови изпълнители изчезват от TikTok. Компанията Universal Music Group е започнала изтеглянето на музиката си от платформата след изтичане на лицензионното им споразумение в сряда, информира NOVA. Най-голямата музикална корпорация в света вече няма да разрешава музиката ѝ да се разпространява от приложението.

Изтеглянето на музиката, свързана с корпорацията, вече е започнало и много популярни песни са изчезнали от библиотеката на платформата, потвърдиха от TikTok.

Потребителите вече нямат достъп до песните на Ариана Гранде, Джъстин Тимбърлейк, Били Айлиш и много други. Те няма да могат да ги добавят към ново съдържание, а предишни видеа с песни на Universal ще изчезнат. Засега не се знае дали ще бъдат без звук или ще бъдат изтрити. Това зависи от приложението.

Популярни песни на хитови изпълнители изчезват от TikTok

Самите изпълнители също няма да могат да пускат песните си към Universal. Процесът по заглушаване и изтриване ще отнеме няколко дни.

И певицата Тейлър Суифт стана жертва на дийпфейк атака

В писмо от вторник, адресирано до изпълнителите и авторите на песни, Universal уточнява, че няма постигнато споразумение по три въпроса – подходящо обезщетение за изпълнители и автори на песни, защита на творците от вредните ефекти на изкуствения интелект и онлайн безопасност за потребителите на TikTok.

TikTok плаща на изпълнителите и авторите много по-малко, отколкото другите големи социални платформи.

Популярни песни на хитови изпълнители изчезват от TikTok

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции