<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=215821" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Швеция: Стран...

Предават малтретираното 5-годишно дете от Пловдив на баща му

02 Февруари 2024
0 187

Директорът на дирекция „Социално подпомагане” в Пловдив издаде заповед за прекратяване на настаняването в социална услуга на 5-годишното момче, чиито майка и пастрок бяха задържани за домашно насилие.

Предстои детето да бъде предадено на бащата днес. Родителят е подписал писмена декларация, че поема отговорност за живота и здравето на сина си, предава БТА. От Агенцията за социално подпомагане уточняват, че вчера съдът е поставил „привременни мерки“ в полза на бащата по делото за развод между родителите, които не подлежат на обжалване.

Позволиха на бащата на малтретираното 5-годишно дете в Пловдив да се срещне с него (видео)

Предават малтретираното 5-годишно дете от Пловдив на баща му
подсъдимата майка и партньора ѝ

Бащата подаде заявление, че желае веднага да поеме грижите за детето, отбелязват също от Агенцията. Той е подписал договор за ползване на социални услуги (информиране и консултиране) в център за обществена подкрепа, посочват от ведомството. Родителят е съдействал на служителите и декларира, че ще ползва подкрепа в грижите за детето от екипа на социалната услуга.

През януари Районната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми и задържа майката и партньора ѝ за проявено домашно насилие спрямо детето на жената. По-късно майката беше пусната от ареста с мярка „подписка”, а мъжът е с мярка „задържане под стража”. На детето беше извършена операция.

Предават малтретираното 5-годишно дете от Пловдив на баща му

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции