<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=215858" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Божанов изну...

Жена заля с боя икона с лика на Сталин – арестуваха я

02 Февруари 2024
0 148

Жена заля с боя икона с лика на Сталин – арестуваха я, предаде Reuters. Действията на грузинката Ната Перадзе са разпалили масови протести миналия месец в столицата Тбилиси.

Тя е задържана по обвинение в дребно хулиганство, което е административно нарушение. Перадзе е обвинена, че е напръскала със синя боя икона на Св. Матрона Московска, на която е и изображението на съветския лидер Йосиф Сталин.

Заради действията си тя ще прекара 5 дни в ареста. Хилядите хора, излезли на протеста в средата на януари обаче настояваха за мнохо по-сурово наказание за жената.

Путин ще изпревари Сталин

Иконата на Матрона Московска се намира в главната катедрала на Тбилиси “Света Троица”. Страничният ѝ панел, долу вляво, включва изображение на родения в Грузия Сталин – заклет атеист, който жестоко преследва религията в целия Съветски съюз. Изобразен е момент, когато по време на Втората световна война Сталин е благословен от Света Матрона Московска – незряща пророчица и руска светица.

Жена заля с боя икона с лика на Сталин – арестуваха я

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции