<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=21586" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Един от атентаторите в Брюксел е работил на летището?

21 Април 2016
0 2064

Едно от камикадзетата на брюкселското летище е работило там в продължение на 5 години. Това съобщава белгийската телевизия VTM, цитирана от News.bg.

 

ТЕРОРИЗЪМ В БЕЛГИЯ

 

ХАОСЪТ СЛЕД ТЕРОРИСТИЧНИТЕ АТАКИ

 

Става въпрос за Наджим Лашрауи. По-рано бе съобщено, че той е работил за кратко и като чистач в Европейския парламент преди няколко години.

 

МОГЕРИНИ НЕ УСПЯ ДА СДЪРЖИ СЪЛЗИТЕ СИ

 

НЯМА КАК ДА ИНТЕГРИРАМЕ ТЕРОРИСТИ

 

КАДРИ ПОКАЗВАТ КАК ХОРА СЕ КРИЯТ В ОПИТ ДА СЕ СПАСЯТ НА ЛЕТИЩЕТО В БЕЛГИЯ

 

Лашрауи е един от двамата атентатори самоубийци на летището в Брюксел на 22 март. Тогава бяха извършени координирани атаки на летището и метростанция в града. Загинаха 32 души. Белгийската телевизия VTM съобщава, че Наджим Лашрауи е бил нает от посредническа агенция. Не се съобщават подробности какъв вид работа е извършвал Лашрауи на летището. Уточнява се обаче, че служителите обикновено са обект на проверки за сигурността преди да им бъдат дадени пропуски. Официално потвърждение на тази информация няма.

 

Белгийските прокурори вярват, че Наджим Лашрауи е отишъл в Сирия през февруари 2013 г. и се е присъединил към "Ислямска държава". Той се появил отново през септември миналата година, два месеца преди касапницата в Париж, когато бил спрян от полицията на австрийско-унгарската граница.

 

ПОЛИЦИЯТА В БЕЛГИЯ НЕУТРАЛИЗИРА ЗАПОДОЗРЯН

 

МЮСЮЛМАНКА СМЕНЯ ЗНАМЕНА ПРИ ОТДАВАНЕ НА ПОЧИТ КЪМ ЗАГИНАЛИТЕ В БРЮКСЕЛ

 

Смята се, че Лашрауи е направил взривните устройства, използвани при самоубийствените атентати в Брюксел и преди това в Париж. 

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции