<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=215869" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: БТР-ите на МВ...

„Мъжът ми отиде да купи вечеря, но се забави“: Говори съпругата на убития Божанов (видео)

02 Февруари 2024
0 5943

„Мъжът ми отиде да купи вечеря, но се забави доста“: Говори съпругата на убития Мартин Божанов-Нотариуса. Гергана Божанова, която е служител в ГДБОП, е първият човек, подал сигнал за престъплението на телефон 112, 50 минути след разстрела.

В телефонен разговор пред bTV Божанова разказва, че мъжът ѝ излязъл за вечеря, но се забавил. Погледнала на камерите дали не паркира пред дома им и с двете им деца го видели да лежи на земята. Така подала сигнал 50 минути след разстрела.

Мъжът ми отиде да купи вечеря, но се забави доста време. Пуснах камерата и със сина ми видяхме как лежи до колата. През тези 50 минути, в които той лежи до колата, минават съседи, минават автомобили и абсолютно никой не подава сигнал“, казва жената.

Според записите от камерите в комплекса Божанов е убит в 19 часа и 20 минути. Съпругата му Гергана първа звъни за помощ.

„Мъжът ми отиде да купи вечеря, но се забави“: Говори съпругата на убития Божанов (видео)
Снимка: Минко Чернев/БТА

Жената е служител в ГДБОП, а пред нас заяви, че е стажант и няма достъп до нито едно дело. Твърди още, че с мъжа ѝ имат не над 20 имота, както твърди разследването, а само три.

Мартин Божанов е убит с един куршум в главата. Изстрелите срещу него са били два.

От полицията предполагат, че част от организаторите на покушението може отдавна да са извън България.

В петък разследващи влязоха в имоти на Божанов и съпругата му. Сред тях са къща в ловешкото село Карлуково. Преди била на 2 етажа, неизмазана, а сега е с видеонаблюдение. До нея дори е построена детска площадка, според местните – за лично ползване от Божанов и семейството му. Как са придобити имотите, тепърва ще се проверява.

Охранителни камери са заснели убийството на Мартин Божанов – Нотариуса

Към момента в Софийската градска прокуратура има досъдебно производство срещу Божанов – за измами и принуда.

Разследването буквално е било приключило и е било въпрос на време да бъде повдигнато обвинение на Божанов“, каза зам.-градският прокурор Иво Илиев.

Мис България Ивайла Бакалова казва, че Божанов ѝ е предлагал помощ, за да бъде пуснат от ареста мъжът ѝ – бизнесменът

„Мъжът ми отиде да купи вечеря, но се забави“: Говори съпругата на убития Божанов (видео)
Снимка: Минко Чернев/БТА

Според търговския регистър Мартин Божанов има участие в общо 14 фирми.

Институциите да не се ровят да търсят документи и някакви щуротии, а да хванат да разследват убийството на мъжа ми“, призова Гергана Божанова.

Антикорупционен фонд: Мартин Божанов е държал нотариуси, които незаконно са присвоявали имоти (видео)

Съпругата на застреляния Мартин Божанов е спечелила конкурс за назначаване на държавна служба в МВР на изпълнителска длъжност в ГДБОП.

Това е станало от 20 май 2021 г., съобщиха от ведомството.

С предложение на тогавашния директор на ГДБОП главен комисар Калин Стоянов до министъра на вътрешните работи тогава- Бойко Рашков, нейното служебно правоотношение е прекратено, считано от 2 август 2021 г. Причината е отказ за издаване на разрешение за достъп до класифицирана информация, пише БТА.

С решение на Административен съд-София град от 18 октомври 2021г. и потвърдено с ново решение от 24 март 2022 г. на Върховния административен съд, тя е възстановена за държавен служител-стажант в МВР, считано от 11 май 2022 г.

В момента съпругата на Божанов е в отпуск по майчинство.

По-рано в петък главният секретар на МВР Живко Коцев потвърди, че съпругата на Мартин Божанов в момента е служител на ГДБОП. 

„Мъжът ми отиде да купи вечеря, но се забави“: Говори съпругата на убития Божанов (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции