<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=216046" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: За първи път ...

Бивш шеф на ДАНС: По всичко изглежда, че убийството на Божанов е поръчково (видео)

05 Февруари 2024
0 334

Бивш шеф на ДАНС: По всичко изглежда, че убийството на Божанов е поръчково. Това заяви пред NOVA бившият председател на ДАНС и бивш вътрешен министър Цветлин Йовчев.

Йовчев коментира, че най-вероятно се касае за “неуредени бизнес отношения”.

„Не може да твърдим категорично какви са мотивите. Този, който го е поръчал, разполага с достатъчно средства, ресурс и мотивация да го направи. Едва ли става въпрос за битови мотиви при осъществяване на престъплението”, поясни той.

Охранителни камери са заснели убийството на Мартин Божанов – Нотариуса

„Поръчковите убийства са едно разчистване на сметки, мафиотски похвати. За жалост в нашата страна през последните няколко месеца се случиха няколко такива престъпления, които са ясен сигнал за нещо случващо се под повърхността, и то не много добро”, заяви Йовчев.

Бивш шеф на ДАНС: По всичко изглежда, че убийството на Божанов е поръчково (видео)

“Ако се върнем назад във времето винаги, когато става сериозна промяна във властта това по един или друг начин рефлектира на подземния свят. И се случват такива неща”, добави той.

Бившият шеф на ДАНС е категоричен, че за пръв път чува името на Мартин Божанов – Нотариуса едва сега след неговото покушение.

Йовчев коментира, че най-вероятно връзките на Божанов с високите етажи на властта ще останат скрити за обществеността. Той заяви, че основната причина за случващото се е, че “политическата ни система е болна”. Оттам произтичат и проблемите в другите звена – като съдебната система.

Съдийка разказва как 4 години е живяла в страх заради убития Мартин Божанов-Нотариуса (видео)

Коментарът на “Господарите”

Как да искаме независима съдебна система, като тя работи ръка за ръка с подземния свят. Покушението на Мартин Божанов – Нотариуса е поредното доказателство за това. Може би, ако той не беше известен като “посредник” в решаването на проблеми в родното правосъдие, реалните проблеми в него щяха да са по-малко. И ето, че тъкмо преди да бъде “заловен” за своите незаконни дейности, той бива убит. А, в колко по-добра насока можеше да се развие сюжетът, ако просто прокуратурата си беше свършила работата навреме. Вместо години наред да “влачи” подобни случаи.

Бивш шеф на ДАНС: По всичко изглежда, че убийството на Божанов е поръчково

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции