<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=216102" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Изпълнителка...

Задържаха пратка с екплозиви от Украйна за Русия, минала през България

05 Февруари 2024
0 545

Задържаха пратка с екплозиви от Украйна за Русия, минала през България, предаде Reuters. Товарът е превозван в микробус е бил спрян в Грузия.

Намерени са взривни устройства и голямо количество взривни вещества. Експлозивите са били с тегло 14 кг и са превозвани като акумулатори за електрически автомобили. Пратката е била изпратена от Одеса за руския град Воронеж през Румъния, България и Турция. 

Опасни взривни вещества са открити в жилище в столичния квартал “Люлин” (видео)

Взривните устройства са шест на брой и снабдени с електронен таймер и програмирано време за активиране. Всички те са произведени от специалист на високо ниво и са проектирани за широк радиус на повреда. 

Задържаха пратка с екплозиви от Украйна за Русия, минала през България
Снимка: Reuters

Иззети са били три взривни устройства на руско-грузинската граница. Други три, доставени до адрес в Тбилиси, също са били конфискувани. 

Украинки се учат на бойни умения, за да влязат в армията (видео)

Tакова устройство може да причини значителни щети на инфраструктурата и би довело до множество жертви. Зарядът на споменатото вещество е много по-мощен от заряда на експлозива тротил, според грузинската служба за сигурност.

Установено е, че съучастници в прекарването на взривните устройства са седем души от Грузия, трима от Украйна и двама от Армения. По случая е образувано наказателно дело за незаконно придобиване и съхранение на взривни вещества и взривни устройства.

Задържаха пратка с екплозиви от Украйна за Русия, минала през България

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции