<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=216176" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Иззеха колат...

Условна присъда за шофьора, убил двама души край София (видео)

06 Февруари 2024
0 574

Условна присъда за шофьора, убил двама души край София. Това е становището на Софийския окръжен съд, което близките ще обжалват и ще настояват за по-строга присъда. Случаят е от преди около 2 години, но делото тръгнало чак сега, съобщава NOVA.

През април 2022 г. кола влиза в насрещното, като шофьорът взема завоя с много висока скорост и не успява да удържи колата и тя се завърта. Така той удря моторист с още един пътник. По време на удара се е движил със 111 км/час, но по време на вземане на завоя се е движил с много по-висока скорост от това.”, разказва Васил Хаджигрудев, син на един от загиналите.

Оказва се, че според съда превишената скорост е около 20 км/час и това е един от мотивите за условната присъда.

Пуснаха на свобода шофьора, блъснал и убил Ани и Явор на столичния бул. „Сливница”

Условна присъда за шофьора, убил двама души край София (видео)
останките на ударения мотоциклет

Разбирам мотивите, но има ли значение с каква скорост се е движил, след като е причинил два смъртни случая? В крайна сметка две лица загиват, а той получава условна присъда и 3 години лишаване от правото да управлява МПС. Това е нещо, което всеки може да преживее.”, коментира Хаджигрудев.

Решението на съдията е такова, че причинителят на катастрофата дори няма да заплати разноските по делото

Ние трябва да заплатим за съдебния процес, без да има каквото и да било последствие за извършителя.”, казва още близкият на един от загиналите.

По думите му съдът е приел за неоспорими всички доказателства по делото, сочещи към вината на шофьора.

Само с условна присъда – и то занижена, има само едно послание: “Карайте колите си както намерите за добре и, ако убиете някого, няма проблем, стига да не се повтаря.”, заяви още Васил Хаджигрудев.

Коментарът на “Господарите”

Поредна подигравка на Софийския окръжен съд с изгубените животи на хората и техните близки. Подигравка и с всички нас, които очакваме справедливи присъди за тези, които убиват хора на пътя.

С това решение родното “правосъдие” отново показва цената на два човешки живота. В същото време изпраща и много ясно съобщение до всички безотговорни участници в движението – карайте бързо, нарушавайте закона и не се притеснявайте от последствията. Дори и да утрепете някого, ще се разминете леко. Само гледайте да не сте пили, че тогава трябва да ви вземем и колата.

Хората умират, кучетата си лаят, а керванът си върви. Позор!

Условна присъда за шофьора, убил двама души край София (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции