<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=216284" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Не може да по...

„Тайсън, здравей, братко. Не се страхувай, няма да те оставя сам” – Усик с послание към Фюри

06 Февруари 2024
0 1470

„Тайсън, здравей, братко. Не се страхувай, няма да те оставя сам” – Усик с послание към Фюри. Украинецът говори пред репортери за пръв път, след като дългоочакваният му двубой с Фюри беше отложен заради получена аркада от британеца по време на спаринг. С думите си Усик загатна, че няма намерение да се отказва от двубой с Фюри, пише Дневник.

Срещата, която трябваше да се проведе на 17 февруари, сега ще бъде на 18 май в Рияд.

Фюри с 15 шева – отлага мача си с Усик

„Тайсън, здравей, братко. Не се страхувай, няма да те оставя сам&#8221; – Усик с послание към Фюри

Посланието Александър Усик отправи към Тайсън Фюри по време на пресконференция в Испания. На въпрос как се е почувствал след новината по скалата от едно до десет, Усик отговори: “Минус 17“.

Украинецът заяви, че е пропуснал раждането на четвъртото си дете, тъй като беше на лагер в испанския град Гандия. Преди дни съпругата му роди дъщеря.

Аз съм щастлив, защото сега се прибирам в Украйна, ще видя дъщеря ми, ще видя съпругата ми и другите ми деца. Ще отида на църква, ще се помоля. Ще си почина малко и след това започвам да се готвя отново“, коментира Усик.

Усик държи три от световните титли – на Световната боксова асоциация (WBA), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова федерация (IBF). Фюри е шампион на Световния боксов съвет (WBC).

Дългоочакваният мач между двамата може да излъчи абсолютен световен шампион. Такъв не е имало в тежката категория от 1999 г., когато всички пояси държеше Ленъкс Люис.

Междувременно мениджърът на Усик Александър Красюк обяви, че на украинеца може да му се наложи да се боксира скоро. Той трябва да защитава титлата на IBF, иначе ще загуби служебно пояса.

Припомняме, че тежката аркада е получена от Циганския крал, след като е ударил главата си в тази на спаринг партньор. Британецът е имал нужда от 15 шева и ще има нужда от няколко месеца, за да се възстанови.

Абсолютно съм съсипан, след като се подготвях за този двубой толкова дълго и бях в чудесна форма. Чувствам се зле заради всички замесени в това огромно събитие и ще работя усърдно за новата дата. Мога само да се извиня на всички – моя екип, екипа на Усик, боксьорите в подгряващите мачове, партньорите и феновете, както и на нашите домакини и мои приятели в Саудитска Арабия”.

„Тайсън, здравей, братко. Не се страхувай, няма да те оставя сам” – Усик с послание към Фюри

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции