<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=216316" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Бивш адвокат ...

След дъжд качулка: Създават парламентарна комисия за дейността на Мартин Божанов

07 Февруари 2024
0 109

Днес в Народното събрание депутатите гласуваха “За” създаването на временна комисия, която да проучи фактите и обстоятелствата около дейността на Мартин Божанов-Нотариуса и кръга около него.

Поводът е изнесената информация на “Антикорупционен фонд” за съществуването на “частен клуб за магистрати” в София, организиран от Божанов. Както и за наличието на “чадър” над дейността му от страна на институциите. Предложението дойде първо от ДПС, но след това беше подкрепено и от ГЕРБ, и от ПП-ДБ. Комисията ще се състои от 12 народни представители – по двама от всяка парламентарна група.

След дъжд качулка: Създават парламентарна комисия за дейността на Мартин Божанов
Източник: БТА

Бивш адвокат на Божанов: Той беше върхът на цирея (видео)

Тя трябва да установи има ли данни за бездействие на компетентните органи за нерегламентирани обвързаности на Божанов с представители на съдебната власт. От ПП-ДБ настояват да бъде изслушан и изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов. Трябва да се установи и дали е имало натиск върху висши магистрати.

Временната комисия се избира за срок от 3 месеца. Предстои да се изберат двама председатели.

Коментарът на “Господарите”

Не е ясно обаче какъв достъп ще има комисията до информация от разследването, както и нейните възможности за реални действия. Възниква и въпросът какъв изобщо ще бъде крайният резултат. Историята показва, че подобен тип политически ходове често остават празни и не са нищо повече от парламентарен PR.

Най-вероятно управляващите ще използват комисията, за да прокарат нови законови промени. Те обаче едва ли ще адресират познатия до болка проблем в нашите управленски структури. А именно институционализираната корупция по всички етажи на властта.

Промените в Наказателния кодекс, борбата с безполезното КПКОНПИ, поправките на поправките на Конституцията, издават реална липса на идея как да излезем от това блато.

В същото време парламентарния цирк, придружен с безхаберието на съдебната ни система на фона на множество убийства рисуват картина на богат ъндърграунд свят, който напълно е овладял живота в страната ни.

Всичко това ни кара да се питаме накъде сме тръгнали и какво ни чака, при положение че хората, които искат да ни оправят обикновено са тези, които стоят в основата на схемите.

Създават комисия в Парламента относно дейността на Мартин Божанов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции