<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=216350" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Диона се "вдъ...

Арестуваха жена, ударила с тесла мъжа си “без да иска” (видео)

07 Февруари 2024
0 1150

Арестуваха жена, ударила с тесла мъжа си “без да иска”, предаде bTV. Насилието станало пред очите на невръстното им дете.

Обвиняемата е 34-годишната Радка Станчева. С мъжа ѝ скоро са сключили брак, но имат две деца – на 17 и на 2 години. На 4 февруари по обед в дома им избухва поредният семеен скандал, на който станало свидетел 2-годишното им дете. Жената удря съпруга си с тесла, за което е обвинена в причиняване на лека телесна повреда в условията на домашно насилие.

Съдът в Сливен първоначално задържа Станчева за 24 часа. След искане на прокуратурата да остане под стража обаче съдът приел най-тежката мярка – постоянен арест. 

Арестуваха жена, ударила с тесла мъжа си &#8220;без да иска&#8221; (видео)
Снимка: Скрийншот, видео bTV

„От събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемата е осъществила деянието. Касае се за причиняване на лека телесна повреда, осъществена в условията на домашно насилие. Установено е, че има реална опасност тя да извърши друго престъпление“, коментират от районната прокуратура в Сливен.

След удара мъжът е откаран в болница.

„Пострадалият е бил с познати на улицата пред дома, когато тя е излязла от тераса на горния етаж, започнала е да му крещи и обижда. Той се е качил при нея, за да не го излага пред тях и тогава тя е взела тесла, с която тръгнала към него и отправяла закани и заплахи. Мъжът успял да се скрие в една от стаите на жилището, тя е блъскала с теслата по вратата, а след това се е качила на горния етаж. Той излязъл на терасата, за да каже на познатите си да тръгват, като в това време обвиняемата е хвърлила теслата и му нанесла удар в главата“, каза Катя Стаменова, говорител на районната прокуратура в Сливен.

Мъжете също са жертви на домашно насилие, но от страх не си признават

Съседи, чули викове и видели окървавения мъж, подават сигнал на тел. 112. Радка Станчева твърди, че е невинна и случайно изпуснала теслата върху главата на мъжа си.

„Без да искам стана. Той беше на терасата, аз не знаех, че е на терасата и бебето ми играеше с този предмет. Аз го взех и го хвърлих на първия етаж на терасата, след като знам, че никой не живее там. Даже не видях, той излезе на улицата, звънна на линейката, качи се на линейката. Аз останах при детето, той е добре, нищо му няма”, разказа Радка Станчева.

Съседите твърдят, че жената е агресивна към мъжа си, а скандалите били ежедневие. Според съседи тя никога не е работила, а за семейството се грижи само потърпевшият.

Мъжът вече е изписан от болницата. Сега той е в дома си, където се грижи за двете си деца. Законът предвижда наказание лишаване от свобода до три години на обвиняемата.

Коментарът на “Господарите”

Домашното насилие не се ограничава до “мъж преби жена си”. Мъжете също биват малтретирани, но повечето ги страх или срам да си признаят. В обществото има загнездена стигма, която не толерира мъжът да показва слабост. Факт е обаче, че съществуват много агресивни жени, които не само бият мъжете си, но и им налагат психически тормоз. Крайно време е да не се осланяме толкова на патриархалния модел и да нормализираме уязвимостта на мъжкия пол. Насилието няма оправдание, то няма възраст, пол или раса! Всеки, позволил си да посегне на човешко същество, трябва да бъде наказан подобаващо!

#НеНаНасилието

Арестуваха жена, ударила с тесла мъжа си “без да иска”

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • коко

    25 Февруари 2024

    Ами някои търпят заради децата. Ако отвърне, ще го изкарат домашен насилник - и децата при нея...Ако се разведе - децата пак отиват при нея...

Покажи всички Скрий

Реакции