<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=216490" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: БСП и „Възра...

“Възраждане” бранят демокрацията с изпражнения и палежи (видео)

08 Февруари 2024
0 377

“Възраждане” бранят демокрацията с изпражнения и палежи. Представители на партията и български граждани протестират пред Конституционния съд. Повод е референдума за запазване на българския лев.

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов обяви по-рано в своя Facebook профил, че ще излезе, за да “защити демокрацията”.

Демонстрантите запалиха димки, изсипаха животински изпражнения и запалиха автомобил, на който беше изписано “Оставка, предатели”. 

&#8220;Възраждане&#8221; бранят демокрацията с изпражнения и палежи (видео)
Снимка: Facebook

На 7 юли парламентът отхвърли предложението за произвеждане на национален референдум с въпрос „Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?“. Решението бе обжалвано и в края на юли Конституционният съд допусна за разглеждане по същество искането на 49-има народни представители.

КС образува дело за референдума за българския лев

&#8220;Възраждане&#8221; бранят демокрацията с изпражнения и палежи (видео)
Снимка: Facebook

Днес на заседанието на КС беше включено делото по искане на 49 народни представители от 49-ото Народно събрание за установяване на противоконституционност на Решение по Предложение за произвеждане на национален референдум.

Костадинов заяви, че “тепърва започва”. Той обяви, че тази събота и неделя партията ще организира шествия в цялата страна.

По думите му съдът ще погази конституционната воля на 604 хил. българи да бъдат питани за бъдещето им. “Това е безпрецедентно престъпление. Тези хора, които ще го извършат, заслужават доживотен затвор без право на замяна”, заяви Костадинов.

Коментарът на “Господарите”

Явно няма нищо по-демократично от изсипване на изпражнения пред държавни институции и умишлени палежи. Ако от “Възраждане” така защитават демокрацията, не ни се мисли как биха я нападнали… Очевидно на партията е решила, че полето за изява не ѝ стига и е взела по-сериозни мерки. Призоваваме българските граждани да не се поддават на манипулации и да мислят трезво!

“Възраждане” бранят демокрацията с изпражнения и палежи

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции