<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=216567" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Намалиха гар...

Съдът наложи домашен арест на обвинения в шпионаж служител на ГДБОП (видео)

08 Февруари 2024
0 95

Съдът наложи домашен арест на обвинения в шпионаж служител на ГДБОП. Мъжът беше арестуван при спецакция преди дни заради разсекретяване в полза на Русия, разказва NOVA.

След спецакцията в ГДБОП има арестуван, разследват шпионаж и в ДАНС

По-рано беше взето решение разглеждането на мярката да бъде засекретено. Решението заседанието на съда да остане закрито дойде след искане на прокуратурата. Обвинителите изтъкнаха, че в материалите по делото – около 10 тома, има класифицирана информация с различен гриф на секретност, която идва от български и чужди агенции. Защитата на 57-годишния Георги Караколев не възрази.

Магистратите се позоваха и на законова норма, че когато е възможно да се засегне държавна тайна, заседанието не може да е публично. 

Съдът наложи домашен арест на обвинения в шпионаж служител на ГДБОП (видео)
снимка: БТА

Припомняме, че на 5 февруари полицай от ГДБОП бе задържан на работното си място в рамките на операция на Дирекция “Вътрешна сигурност” на МВР и прокуратурата. За арестувания има данни, че е изнасял класифицирана информация на бивш дипломат в посолството на Русия в София, който преди време е обявен за персона нон грата.

Съдът наложи домашен арест на обвинения в шпионаж служител на ГДБОП (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции