<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=216656" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Изкуствен ин...

Кораб е превърнат в училище заради тежките земетресения в Хатай (видео)

09 Февруари 2024
0 122

Кораб е превърнат в училище заради тежките земетресения в Хатай. Плавателният съд разполага с 1200 легла, 23 класни стаи и лаборатории, както и с библиотека.

Момче е оцеляло 12 дни под руините в Хатай (видео)

Хатай остана най-силно засегнатият турски окръг при разрушителните земетресения на 6 февруари 2023 г., при които загинаха над 53 хиляди души. На кораба Rauf Bey Lifeship в момента се намира гимназията „Осман Йотекен“. До миналата година училището е функционирало в Анталия, но то е било разрушено при трусовете със сила 7,7 и 7,6.  Корабът Rauf Bey Lifeship официално се превърна в училище в началото на тази учебна година на 11 септември, когато училищният праг бе прекрачен от общо 472-ма ученици. В училището на кораба преподават 40 учители.

От „Карадениз Холдинг“ уточняват, че са решили да отпуснат кораба Rauf Bey Lifeship на министерството на националното образование, за да подкрепят опцията за равни образователни възможности за децата от района на земетресенията през февруари 2023 г. 

Кораб е превърнат в училище заради тежките земетресения в Хатай (видео)
снимка: Facebook/Karpowership

От холдинга досега са изпратили два кораба в Искендерун. Преди Rauf Bey Lifeship в района е изпратен плавателният съд „Сюхейля Султан“.  Преди пет години е бил подготвен за приютяване на над 1000 души при евентуално силно земетресение в Истанбул. 

Браво за страхотната инициатива! Въпреки трудностите, образованието трябва да бъде първо по важност!

Видео: Facebook/Karpowership

Кораб е превърнат в училище заради тежките земетресения в Хатай (видео)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции