<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=216660" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Енергодружес...

Сарафов видя връзка между Гешев, Еврото и Нотариуса при проверка в Софийска районна прокуратура (видео)

09 Февруари 2024
0 335

Сарафов видя връзка между Гешев, Еврото и Нотариуса при проверка в Софийска районна прокуратура. От държавното обвинение съобщиха по-рано, че със заповед на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов започва проверка на дейността на СРП.

Сарафов заедно с екип от 21 прокурори от Върховна прокуратура (ВП) влязоха днес на проверка в сградата. Ръководител на проверката беше Виктор Малинов, завеждащ отдел “Инспекторат” на ВКП.

В съобщението на прокуратурата се посочва, че проверката е във връзка с “констатирани неприемливи практики за разпределение на делата в създаден в СРП отдел “Специализиран”, както и множество изнесени данни в публичното пространство, отразяващи негативно дейността на Районна прокуратура – София”.

“Анализът ще обхване неприключилите, прекратените и спрените досъдебни производства. Както и преписките, по които са постановени откази да се образуват наказателни производства”, посочват още оттам.

Прокуратурата влезе в частния клуб на Нотариуса

Сарафов видя връзка между Гешев, Еврото и Нотариуса при проверка в Софийска районна прокуратура (видео)
Снимка: Минко Чернев/БТА (ПБ)

“Виждам едно име, което излиза “пред скоби” и в двата кръга и това е на бившия главен прокурор. Той е свързан и с двата кръга. Името му излиза като информация, тепърва ще видим дали ще има доказателства, или не”. Това заяви изпълняващият функциите главен прокурор Борислав Сарафов на брифинг след проверката.

“Когато видим, че едно дело се изземе от прокурор, който съвестно работи по него, и то се даде на такъв от “шпиц командата – без аргументи, то ние ще проследим пътя и какъв е резултатът от това разследване”, допълни главният прокурор. Той заяви, че е дълбоко убеден, че престъпна дейност би могла да бъде документирана и “всеки, който е продавал дела, да отиде на съд”.

“Корумпираните остават, сменят само дилърите” – коментар на Deutsche Welle

“Обвинението на СРП, което знаех, че колегите подготвяха, закъсня. За съжаление, както виждате, понякога уличната справедливост е по-бърза и ни изпреварва”, коментира още Сарафов.

От брифинга на СГП се разбра още, че разследващите още не са разпитали бившия главен прокурор Иван Гешев и депутата от ДПС Делян Пеевски, въпреки че в сигнала на съдия Владислава Цариградска фигурират като споменати от нейната роднина с твърдение, че Божанов бил близък с тях.

Преди дни от държавното обвинение съобщиха, че за периода от 2004 г. до момента във връзка с убития Мартин Божанов-Нотариуса има 25 преписки и досъдебни производства. По-голямата част от тях са водени в Софийската районна прокуратура и са във връзка с евентуално извършвани от Божанов измами с недвижими имоти и други. Борислав Сарафов разпореди да бъдат проверени всички актове. Проверка вече тече и в МВР.

Видео: bTV

Сарафов видя връзка между Гешев, Еврото и Нотариуса при проверка в Софийска районна прокуратура

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции