<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=216943" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Нова контузи...

Млада футболна надежда от Пловдив има нужда от нашата помощ (видео)

12 Февруари 2024
0 282

Млада футболна надежда от Пловдив има нужда от нашата помощ. 14-годишният Ансел Андреев претърпява тежка контузия, която заплашва мечтата му за спортна кариера.

Футболен клуб “Марица” Пловдив, в който Ансел тренира, протяга ръка на младежа и организира благотворителна инициатива. 

27 януари е датата, в която се преобръща живота на Ансел. Бащата на момчето Найден Андреев споделя пред NOVA за нещастния инцидент.

„Децата имаха контролен мач с „Орлета” (Пазарджик) на стадиона в село Ивайло. Получи тази тежка травма към края на мача. Аз бях първият, който влезе на терена. За да не се травмират другите деца, покрихме крака му с моето яке. През цялото време детето ми не е проля една сълза. Така че той е едно мъжко дете”, разказва бащата. 

Последвалият преглед потвърждава опасенията за сериозна травма с множество счупвания на подбедрицата на десния крак. Ансел претърпява дълга операция, в която му поставят две пластини и 18 пирона. 

Млада футболна надежда от Пловдив има нужда от нашата помощ (видео)

„Изключително възпитано, дисциплинирано и старателно дете. Познавам го може би от 6-7- годишна възраст. Мисли само за футбол”, заяви Йордан Влашки, президент на футболния клуб.

Краси още се нуждае от нашата помощ в борбата с тежка болест

Президентът Йордан Влашки започва кампания по набиране на средства, които да бъдат в помощ на семейството в дългия път по възстановяване. 

„Първо стартирахме кампанията в нашия представителен отбор – мъжете, треньорите, служителите, целия клуб. Свързахме се с всички деца от нашата школа. Когато пуснахме новината в интернет, за няколко часа получихме обаждания от доста клубове”, каза Влашки.

„Много сме трогнати от постъпката на всички”, казва бащата на Ансел. Той вярва, че синът му ще се върне на терена, по-силен от всякога.

Младият футболист е трогнат от жеста на своя футболен клуб. „Искам да изкажа благодарността си към целия лекарски екип от УМБАЛ „Свети Георги”, професионален футболен клуб „Марица” (Пловдив) и Детско-юношеската школа, към всички мои съотборници и техните родители. Също и към всички, които са съпричастни с мен. Вярвам, че след рехабилитацията ще се върна отново на терена”, споделя с надежда Ансел.

Който има желание и възможност да помогне на Ансел по пътя му към възстановяване, може да го направи на следната банкова сметка: BG20UBBS81551015801233, BIC код: UBBSBGSF
титуляр на сметката: Найден Йорданов Андреев (баща на Ансел)

Или чрез превод през REVOLUT: LT213250090591432015, swift code: REVOLT21. Титуляр: Найден Йорданов Андреев

Млада футболна надежда от Пловдив има нужда от нашата помощ

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции