<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=216956" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Мис Силикон" ...

Един от отлъчените от “Възраждане” обяви съдбата на своята политическа кариера

12 Февруари 2024
0 835

Един от отлъчените от “Възраждане” обяви съдбата на своята политическа кариера. Николай Дренчев съобщи, че остава в Парламента като независим депутат, предаде БТА. “Пеевски не можа да направи ДПС трета политическа сила, но Костадин Костадинов го направи”, коментира Дренчев. 

Той, заедно с Иво Русчев и Александър Арангелов, бяха изключени от парламентарната група на „Възраждане“ в петък. По думите му съмишлениците му също ще останат като независими депутати в Народното събрание.

„Възраждане“ изключва трима свои депутати (видео)

„Решението ми да остана в парламента беше повлияно най-вече от огромната подкрепа, която получих от много хора”, заяви Дренчев. Според него това, че е бил винаги умерен и балансиран, отваря огромни възможности да работи за региона, без идеологически окови.

Един от отлъчените от &#8220;Възраждане&#8221; обяви съдбата на своята политическа кариера

Той допълни, че още е отдаден на каузата „Възраждане“, на идеите, на идеалите, на това, което е прокламирано. 

Дренчев коментира, че на теория, няма как той и колегите му да са изключени от „Възраждане“, защото процедурата по устав не е такава.

Групата на “Възраждане” в СОС се разпадна заради разногласие (видео)

„Друг е проблемът – очевидно и националното, и софийското ръководство не познава устава на собствената си партия. Аз също не съм изключен, за да бъда, трябва да се свика конгрес. Разбира се, ако подам жалба в съда, всички тези действия, които ще се предприемат спрямо мен и общинските съветници, ще бъдат заличени от съда, но това е безсмислена процедура. Аз считам, че в политиката, както и в любовта, ако не си харесан, просто трябва да се обърнеш и да продължиш напред. Точно това мисля да направя аз“, заяви депутатът. 

Припомняме, че лидерът на партията Костадин Костадинов беше огорчен в края на миналата седмица, че в партията му има „троянски коне”. Повод за “отлъчването” стана гласуването за председател на Столичния общински съвет. Неподчинилите се на вожда, които гласуваха за Цветомир Петров, “си получиха заслуженото”

Един от отлъчените от “Възраждане” обяви съдбата на своята политическа кариера

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции