<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=216999" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Лавина е падн...

Откриха тялото на скиора, затрупан от лавина в Боровец

12 Февруари 2024
0 1012

Откриха тялото на скиора, затрупан от лавина на пистата „Маркуджик 3” в Боровец, предаде NOVA.

Той не е успял да се измъкне, за разлика от другите двама, с които е бил, обясни Ангел Керкелев, началник на Планинската спасителна служба в Боровец.

Човекът е намерен. Изровен е от снега и го транспортираме към Боровец. Починал е, престоял е много време под снега “, заяви той.

Откриха тялото на скиора, затрупан от лавина в Боровец
Facebook / BEFSA – Дискусионна група

По-рано в понеделник стана ясно, че лавина е паднала и е затрупала гръцки сноубордисти и скиор. Един от тях е останал под снега. Издирването продължи няколко часа и в него участваха над 20 планински спасители и 4 кучета.

Лавина е паднала в Боровец – затрупани са скиори и сноубордисти (видео)

Срещнахме групата и коментирахме, че мястото е много опасно. Бяха тръгнали към  „Маркуджик“ 3. Минути по-късно видяхме, че се спускаха по най-навятата част един след друг. Не носеха раници. Видимо не бяха подготвени“. Това обясни пред bTV Стефан Христов, един от участниците в спасяването на затрупаните в лавината.

И допълни: „При спускането един от тях отсече склона хоризонтално, което не трябва да се прави. Целият склон тръгна – около 150 метра беше дължината на лавината. Отцепи се на височина около 2 метра. Беше изключително зрелищно да се наблюдава, но не беше никак приятно и спокойно, знаейки, че те са там. Обадихме се на тел. 112. Тогава от ПСС тръгнаха, а ние стигнахме малко преди тях“.

Откриха тялото на скиора, затрупан от лавина в Боровец

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции