<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=217080" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Шокиращи раз...

Футболни легенди почетоха паметта на Трифон Иванов (видео)

13 Февруари 2024
0 678

Футболни легенди почетоха паметта на Трифон Иванов. Железният защитник си отиде на този ден преди осем години. 

Христо Стоичков и Красимир Балъков присъстваха на панахидата в родния град на Иванов – Велико Търново. Стоичков регърна и целуна леля Маринка, майката на Туньо. 

„Специално избрах този ден, за да дойда във Велико Търново! Днес почитаме Трифон Иванов! Един велик търновец! Един велик българин! Всички да го аплодираме! Той ни гледа отгоре!“. С тези думи се обърна Стоичков.

Футболни легенди почетоха паметта на Трифон Иванов (видео)
Снимка: dsport.bg

„Почти целият ми живот мина заедно с Трифон – добави Балъков. – Минаха осем години, но не мога да повярвам, че го няма.“

Трифон Иванов си отиде, за да остане завинаги

Трифон Иванов ще остане в историята като един от най-добрите на своя пост – Футболист номер 1 на България за 1996 година, трикратен шампион на България с екипа на ЦСКА, шампион на Австрия с Рапид Виена, финалист в турнира за Купата на носителите на национални купи.

Футболни легенди почетоха паметта на Трифон Иванов (видео)
Снимка: dsport.bg

За националния отбор има 77 мача и 6 гола, бронзов медалист от световното първенство в САЩ през 1994 година. Незабравим ще остане неговият гол във вратата на Русия на Националния стадион “Васил Левски” на 10 септември 1997 година, с който България се класира за Мондиал 98. В последните години от живота си сърцатият бранител заемаше поста председател на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново, където отново демонстрира характерната си всеотдайност и отзивчивост.

Футболни легенди почетоха паметта на Трифон Иванов (видео)
Снимка: Facebook / Автор: Grancharov

БФС също почете паметта на Иванов. “Трифон Иванов беше не просто голям мъж, а голям човек и приятел, който ще остане завинаги в сърцата ни!”, написаха от съюза.

Видео: NOVA

Футболни легенди почетоха паметта на Трифон Иванов

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции