<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=217285" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдия Царигр...

Съдия Цариградска: Утре може аз да съм на мястото на Мартин Божанов и никой няма да вземе сведенията ми под внимание (видео)

14 Февруари 2024
0 624

Съдия Цариградска: Утре може аз да съм на мястото на Мартин Божанов и никой няма да вземе сведенията ми под внимание – това сподели тя по време на изслушването си пред съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

“Аз съм жертва на организирана престъпна група, за която имаме достатъчно данни, че се занимава с корупция в съдебната власт. За прокуратурата аз съм пречка. Г-н Сарафов ви обясняваше какви правомощия имате или нямате да питате. Аз съм пострадал съдия и не мога да разбера какво разследва прокуратурата, защото има прокурорски монопол. Когато разказах публично за Мартин Божанов, цялата империя на тази група се задейства спрямо мен. Как ще бъде изчистено името ми? Как хората, които влизат в съдебната зала по мои дела, как ще са спокойни”, попита риторично съдията.

Съдия Цариградска: Утре може аз да съм на мястото на Мартин Божанов и никой няма да вземе сведенията ми под внимание (видео)

Съдия Цариградска разкри как “медии” са служили като бухалки в ръцете на съдии срещу техни колеги (видео)

Тя каза, че е била проверявана десетки пъти в масивите на МВР. Делата ѝ са публични, а когато тази група започне да работи, тя “проверява до девето коляно”.

“Нали си давате сметка какви възможности да ми се повлиява по дела се отварят”, попита Владислава Цариградска.

След изслушването министърът на правосъдието Атанас Славов коментира, че е изключително важно това, че ВСС е направил изслушване. Той посочи, че този път ще има последици. Той каза, че може да поеме ангажимент за промени в НПК, които да гарантират повече права за защита на свидетелите в производството и на тези, които подават сигнали.

Съдия Цариградска: Утре може аз да съм на мястото на Мартин Божанов и никой няма да вземе сведенията ми под внимание

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции