<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=217354" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Българин, доб...

САЩ предупреждават за заплаха, свързана с Русия (видео)

15 Февруари 2024
0 2112

САЩ предупреждават за заплаха, свързана с Русия. В сряда републиканецът Майк Търнър, председател на Комисията по разузнаване в Камарата на представителите, направи загадъчно изявление, в което предупреди за “сериозна заплаха за националната сигурност”, предаде NOVA.

Американският Конгрес и съюзниците на САЩ в Европа са били информирани за нова международна заплаха. Става дума за базирано в Космоса ядрено оръжие, което ще може да унищожава разузнавателни и комуникационни сателити.

Сенатът на САЩ одобри финансова помощ за Украйна

Твърди се, че Русия разработва космическа военна технология. Според конгресмени и други представители на американските власти тя може да се превърне в сериозна заплаха за САЩ и съюзниците им.

САЩ предупреждават за заплаха, свързана с Русия (видео)

Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън призова да бъде запазено спокойствие.

“Искам да уверя американския народ, че няма нужда от обществена паника. Ще работим, за да се справим с този въпрос. Както правим с всички чувствителни въпроси, които са класифицирани”, каза той пред репортери.

Твърди се, че Путин е предложил да прекрати огъня в Украйна

Президентът Джо Байдън е бил информиран за новата заплаха по-рано. Той е инструктирал съветника на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан да проведе среща по този въпрос с високопоставени конгресмени в четвъртък (днес).

САЩ предупреждават за заплаха, свързана с Русия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции