<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=217370" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Зартова имал...

Софийската районна прокуратура се сдоби с нов временен шеф и петима прокурори

15 Февруари 2024
0 132

Софийската районна прокуратура се сдоби с нов временен шеф и петима прокурори. Светлана Митова от Върховната прокуратура оглавява СРП, а подалите вчера оставки (бившия шеф на СРП и четиримата ѝ заместници) са преназначени като прокурори.

Оставката на Невена Зартова бе гласувана с единодушие и без обсъждания по време на извънредно заседание на Прокурорската колегия. По нейно желание колегията я преназначи като прокурор в СРП.

Зартова имала приятелски отношения със сътрудника на Нотариуса (видео)

Софийската районна прокуратура се сдоби с нов временен шеф и петима прокурори
Снимка: Минко Чернев/БТА (ПБ)

Шефът на Софийската районна прокуратура и заместниците ѝ подадоха оставки (видео)

Прокурорската колегия прие и оставките на четиримата заместници на Невена Зартова – Борислав Георгиев, Иван Стефанов, Мима Куцкова-Дамянова и Тодор Куюмджиев. Те също бяха преназначени като прокурори в СРП.

Светлана Митова ще изпълнява длъжността до избор на титулят на поста. Нейното име беше предложение на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов. Тя избрана единодушно, без дебат.

Сарафов видя връзка между Гешев, Еврото и Нотариуса при проверка в Софийска районна прокуратура (видео)

4-мата прокурори подадоха оставка в сряда, като се разграничиха от Зартова и декларираха подкрепа за провежданата от Сарафов реформа в държавното обвинение. 20 минути след тях своята оставка депозира и самата Зартова. В мотивите си тя отрече под нейно ръководство да са били неглижирани преписки и дела срещу разстреляния в края на януари Мартин Божанов-Нотариуса.

Софийската районна прокуратура се сдоби с нов временен шеф и петима прокурори

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции