<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=217397" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Съдия Царигр...

След като съдът върна делото “Дебора”, прокуратурата в Стара Загора ще обжалва

15 Февруари 2024
0 1091

След като съдът върна делото “Дебора”, прокуратурата в Стара Загора ще обжалва, предаде БТА. Вчера Районният съд в Пловдив даде ход на разпоредителното заседание по случая на Дебора Михайлова. След заседанието стана ясно, че делото се връща прокуратурата.

Причината съдът да прекрати съдебното производство е, че в обстоятелствената част на обвинителния акт е допусната неяснота относно причинената на пострадалата черепно-мозъчна травма, посочват сега от държавното обвинение. Вчера пред журналисти наблюдаващите прокурори отказаха да коментират решението на съда и да посочат какви точно нарушения е констатирал съдебният състав.

Дебора поиска шестцифрена сума от Георги Георгиев за причинените ѝ вреди

След като съдът върна делото &#8220;Дебора&#8221;, прокуратурата в Стара Загора ще обжалва
Снимка: Боян Ботев/БТА (ПБ)

От прокуратурата припомнят, че съдът отказа да промени мярката за неотклонение на 26-годишния Георги Георгиев, който е в ареста от лятото на миналата година. Разпоредителното заседание беше гледано при закрити врати заради факти и обстоятелства от личния и интимния живот на пострадалата.

Дебора в съда в Пловдив: Просто искам справедливост (видео)

Старозагорската прокуратура внесе обвинителния акт в съда през ноември миналата година. Процесът обаче беше преместен от Стара Загора в Пловдив с решение на тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС), който определи друг равен по степен и близък съд, тъй като в Стара Загора всички магистрати си отказаха да разглеждат делото срещу Георги Георгиев.

Георги Георгиев е обвиняем за три престъпления – за причинена с особена жестокост и по особено мъчителен начин многостепенна средна телесна повреда, за принуда и за закани с убийство спрямо 18-годишното момиче. 

Коментарът на “Господарите”

Баването на правосъдието по този знаков слузай е поредното доказателство за неефективната ни съдебна система. Абсурдно е при наличието на доказателства, обвиняемият все още да не е получил присъда!

Случилото се в Стара Загора провокира огромна обществена реакция. Хиляди излязоха на протести в защита на Дебора. Продължаваме да я защитаваме и сега като искаме най-строгото наказание за нейния насилник!

НА ЖИВО: “Господарите” на протеста срещу насилието след като момиче получи 400 шева заради брутален насилник (РЕПОРТАЖ)

400 шева върху еволюцията на българското общество (Коментарът на „Господарите“)

НА ЖИВО: “Господарите” на втория национален протест срещу насилието (видео)

#НеНаНасилието

След като съдът върна делото “Дебора”, прокуратурата в Стара Загора ще обжалва

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции