<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=217515" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Гръцкият пар...

Украйна легализира употребата на медицински канабис

16 Февруари 2024
0 195

Украинският президент Володимир Зеленски подписа закон за легализиране на медицинската употреба на канабис, съобщава Reuters.

Повече от 6 милиона души, включително пациенти с рак, цивилни с посттравматично стресово разстройство и ранени войници, се нуждаят от лекарства, съдържащи канабис, според един от законодателите. Законопроектът, подписан от Зеленски във вторник, ще влезе в сила едва шест месеца след официалното му публикуване. Забраната за продажба или доставка на канабис за развлекателна употреба ще остане в сила.

Украйна легализира употребата на медицински канабис
Източник: istockphoto

Хора строят къщи от канабис

Парламентът прие законодателството, което е подкрепено от военновременните доброволци, но политици от партията на бившия премиер Юлия Тимошенко попречиха то да отиде при Зеленски за подпис. Според тях законът представлява заплаха за бъдещето на страната.

Украинското здравно министерство също подкрепя законодателството. То трябва да изготви списък със заболявания и състояния, за които може да се предписва медицински канабис. Законът предвижда специални лицензи за отглеждане и продажба на канабис, както и 24-часово видеонаблюдение на производителите, достъпни за полицията.

Украйна легализира употребата на медицински канабис

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции