<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=217518" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Христо Грозе...

Вижте затворническата колония, където Навални прекара последните си дни (видео)

16 Февруари 2024
0 519

Вижте какъв е животът в затворническата колония IK-3 в Русия, където Навални прекара последните си дни. Тя е известна с прозвището „Полярният вълк“ заради отдалеченото си местоположение и близостта до Арктика. Колонията е толкова откъсната, че получава само около 2 часа слънчева светлина на ден, съобщава CNN.

Вижте затворническата колония, където Навални прекара последните си дни (видео)
Входът на затворническата колония. Източник: Reuters

Русия обяви, че Навални е починал

Реално в затвора е много студено. Тук пазят вестници, за да се покриват с тях, тъй като е по-топло да се спи.“, казва самият Навални по време на излъчване след преместването си в колонията.

Вижте затворническата колония, където Навални прекара последните си дни (видео)
Затворници в цех за обработване на кожи.

Той споделя, че са му отредени само по 10 мин. на ядене. През това време му дават вряла вода и мухлясал хляб, които той трябва да погълне, защото иначе му ги взимат.

Колонията се намира на около 2000 километра североизточно от Москва, и държи към 1050 от най-непоправимите руски затворници. Той е основан през 1961 г. в бивш лагер на мрежата от ГУЛАГ на диктатора Йосиф СталинПравозащитници казват, че в затвора има серийни убийци, изнасилвачи, педофили, рецидивисти и други, осъдени за най-тежките престъпления и излежаващи присъди от 20 или повече години. В някои случаи, като този на Навални, правителството изпраща и политически затворници.

Той е основан през 1961 г. в бивш лагер на ГУЛАГ на диктатора Йосиф Сталин.

Случаят “Навални”

Припомняме, че Навални е най-известният опонент на Путин. Той излежаваше присъди от общо 11 и половина години в наказателна колония за измама и други обвинения, които според него са скалъпени, за да го накарат да млъкне. Той бе изправен пред нови обвинения в “екстремизъм”, които удължиха присъдата му до 19 години затвор. Правозащитни групи и западни правителства гледат на Навални като на политически затворник. Кремъл отрича това, като редовно отказва да коментира случая му и насочва въпроси за него към съдилищата и затворническата служба.

Вижте затворническата колония, където Навални прекара последните си дни

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции