<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=217578" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Григор Димит...

Стана ясно за какво най-много харчи българинът (графика)

17 Февруари 2024
0 2963

Стана ясно за какво най-много харчи българинът. Оказва се, че най-голямото перо в семейния бюджет не е друго, а храната. Данните показват също, че доходите продължават да растат, но разходите ги изяждат.

Стана ясно колко години трябва да спестявате, за да си купите жилище в България

Стана ясно за какво най-много харчи българинът (графика)

Обичайно българите харачат най-много средства за храна и безалкохолни напитки (29.9%), следвани от разходите за жилище (16.1%), данъци и социални осигуровки (13.1%) и транспорт и съобщения (11.5%).

Информацията идва директно от НСИ и е цитирана от Economic.

Доходът на лице от домакинство през последните три месеца на 2023 г. нараства с 18.1% спрямо съпоставимия период на предходната година до 2 866 лв. С абсолютния темп обаче нарастват и разходите, които вече са 2668 лв. средно на лице от домакинство.

Коментарът на Господарите

Добре е тези статистически данни относно разходите и доходите да ги видят нашите политици. Така някои от тях ще могат да спрат да говорят глупости как се развиваме с небивали темпове. България си остава на опашката в Европа по доходи. Инфлацията е все така висока, по последни данни е 3,8%, което е над необходимото за влизане в еврозоната. Животът у нас е все така скъп, имаме много работещи бедни и хора в риск от социално изключване. Нека не го забравят тези, от чиито решения сме пряко зависими като общество и нация.

Стана ясно за какво най-много харчи българинът (графика)

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции