<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=217677" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Отбелязват О...

По тялото на Навални има синини, твърди медик

18 Февруари 2024
0 4742

По тялото на Навални има синини, твърди медик. Починалият се намира в моргата на районната клинична болница в Салехард. Информацията е на “Новая газета Европа”.

Байдън обвини Конгреса за поражението на украинците в Авдеевка

По тялото на Навални има синини, твърди медик

Тялото на Навални първо е било откарано в Лабитнаги, но вечерта на 16 февруари е било пренесено в Салехардската районна клинична болница на улица “Мир”, пише в. “24 часа”.

Служител на салехардския пункт за бърза помощ разказва пред изданието, че по негова информация по тялото на Навални са открити синини, които са били получени приживе – но те не са от побой.

“Като служител на Бърза помощ с доста голям опит мога да кажа, че подобни наранявания, описани от тези, които са ги видели, се появяват от конвулсии”, казва той.

Подробности

“Човекът се гърчи в конвулсии, опитват се да го държат на земята и конвулсиите могат да бъдат много силни, така че се появяват синините. Казаха също, че е имал синина на гърдите. Но такива, каквито се появяват във връзка с непряк сърдечен масаж”, казва източникът.

“Това означава, че все пак са се опитали да го реанимират и той е починал най-вероятно от спиране на сърдечната дейност. Но защо се е стигнало до това спиране, все още никой нищо не казва”, пише “Новая газета Европа”.

Според публикацията, към 17 февруари не е била извършена аутопсия.

Задържане

Властите в Русия са казали на адвокатите на семейството, че престъпление не е установено. Оказва се, че следователят по делото може да задържи трупа колкото прецени.

“След края на настоящата проверка следствието може да образува наказателно дело. А в рамките на това дело да извърши нови манипулации с тялото. Това означава, че сега тялото на Алексей Навални е изцяло във властта на следователя. От юридическа гледна точка е много лесно да се намери причина тялото да бъде задържано в продължение на месеци или дори по-дълго”, казва адвокат Евгений Смирнов.

Както писахме по-рано, дори майката на Навални не е била допусната до него.

Мистерия

Междувременно се появи нова информация. Sпоред съкилийници на Навални, последният човек, с когото той е контактувал, е бил новодошъл от Москва. Пред “Новая газета Европа” пък затворник от колонията ИК-3 твърди, че вероятно Навални е починал много по-рано, отколкото бе съобщено официално. Не в ранния следобед в петък, а още вечерта в четвъртък. Според източници на изданието, ръководителите на колонията са били изненадани от смъртта.

Ние от Господарите продължаваме да следим тази история отблизо и да ви информираме своевременно за всичко важно.

По тялото на Навални има синини, твърди медик

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции