<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=217698" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Борисов разс...

Демонтиран радиатор месеци наред трупа сметка за парно (видео)

19 Февруари 2024
0 347

Демонтиран радиатор месеци наред трупа сметка за парно. Жена от Пловдив разказва пред NOVA за нелепия случай.

Собственичката на апратмента Станислава Танева споделя, че семейството ѝ е решило да направи ремонт на апартамента преди няколко месеца. Взима се решение да се свалят отоплителните уреди, като хората заплащат за тяхното източване.

Оказа се обаче, че въпреки демонтажа, семейството дължи пари за отопление за необитаемото жилище. Когато дошла сметката, не останали безмълвни. Подали жалба, но студеният радиатор, полегнал на пода в хола, не се „вразумил”.

Румен Бахов надмина себе си с тема за сметка за ток на починала жена (видео)

Демонтиран радиатор месеци наред трупа сметка за парно (видео)

От топлинното дружество твърдят, че няма информация или документ за демонтаж на отоплителните тела, а сметката можело да бъде и от насочена към радиатора духалка. Топлият въздух от нея можело да е активирал датчика на топломера. Потърпевшите обаче твърдят, че са платили за източване и напълване на сградната инсталация.

„Първото им предположение беше, че радиаторът ни може да е стоял на слънце на терасата, което да е нагряло топломера”, споделя Танева. По думите ѝ радиаторът не е излизал на терасата, “за да си прави слънчеви бани”. В жилището не са пускани електроуреди от момента на демонтиране на радиатора.

Топломерът продължава и досега да отчита конусмация. Станислава Танева подчерта, че няма как да не плати сметката, защото в противен случай ще бъдат начислени лихви.

Предстои топломерът да бъде демонтиран и да бъде изпратен за диагностика в Германия. Той е монтиран през 2022 г. и е в гаранция.

Демонтиран радиатор месеци наред трупа сметка за парно

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции