<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=217736" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: България зав...

Съюзът на съдиите в България изпрати искане относно разследването около Нотариуса

19 Февруари 2024
0 134

Съюзът на съдиите в България изпрати искане относно разследването около Нотариуса. Управителният съвет на съюза е изпратил писмо до Висшия съдебен съвет, в което изразява желание част от членовете му да участват във Временната парламентарна комисия за проверка на дейността на групата около убития Мартин Божанов-Нотариуса.

На своята Facebook страница съюзът мотивира своето искане. “За да се гарантира доверието в обективността и компетентността на извършената проверка, … считаме, че е необходимо в състава на комисията освен членове на Съдийската колегия да бъдат включени и съдии”, се посочва в съобщението.

Съюзът на съдиите в България изпрати искане относно разследването около Нотариуса

Комисията за дейността на Нотариуса: Ще разследваме потенциална връзка с Петьо Еврото (видео)

Съюзът на българските съдии посочва, че именно те са “същинските органи на съдебната власт”. Оттам припомнят, че ВСС е създаден, за да осигури нормалното функциониране на органите на съдебната власт. “Т.е. неговата легитимация е възможна дотолкова, доколкото е припозната за полезна от съдиите, прокурорите и следователите”, пише още в писмото.

Пълния текст на писмото можете да видите тук.

Временната парламентарна комисия за проверка на дейността на групата около убития Мартин Божанов-Нотариуса ще работи за срок от 3 месеца. Поводът за нейното създаване беше информация на Антикорупционния фонд. Комисията има за цел да установи има ли данни за бездействие на компетентните органи за нерегламентирани обвързаности на Божанов с представители на съдебната власт. 

Съюзът на съдиите в България изпрати искане относно разследването около Нотариуса

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции