<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=217766" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: "Не ми се живе...

Късметлия спечели огромна сума от лотарията, но така и не си я потърси

19 Февруари 2024
0 594

Късметлия спечели огромна сума от лотарията, но така и не си я потърси, предаде FOX. Печелившият билет е на стойност 36 милиона долара.

Джакпотът на американската лотария удари 1,2 млрд. долара 

Участникът в американската лотария попълнил билет Mega Millions в супермаркет в Джаксънвил, Флорида. Печелившите числа са изтеглени на 15 август 2023 г. Той уцелил всички 6 числа. Шансът за подобна печалба е 1 на повече от 302 милиона. От лотарийната компания се опитали да намерят късметлията с публични призиви. Всички те обаче се оказват напразни.

Късметлия спечели огромна сума от лотарията, но така и не си я потърси
Снимка: Flickr | License details

Периодът за взимане на печалбата е 180 дни и той е изтекъл миналата седмица. Късметлията обаче така и не потърсил парите си.

Уникален късметлия от САЩ две поредни години печели милиони от лотарията

Какво става с печалбата, ако никой не я потърси?

Законът на Флорида предвижда 80 % от непотърсените печалби да отиват за образование, коментират от лотарийната компания. Останалите 20 % се връщат обратно в лотарийния фонд. Сега около 29 милиона долара ще бъдат в полза на училища и университети, а парите от фонда ще бъдат използвани и за подпомагане на финансирането на стипендии.

Настоящият джакпот на флориската игра Mega Millions продължава да расте. При следващото теглене във вторник 493 милиона долара ще очакват участниците в лотарията.

Късметлия спечели огромна сума от лотарията, но така и не си я потърси

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции