<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=217770" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: По тялото на ...

Дъщерята на Немцов предложи на САЩ вариант за отмъщение

19 Февруари 2024
0 457

Дъщерята на друг убит руски опозиционер – Борис Немцов предложи на САЩ вариант за отмъщение. В речта си на Мюнхенската конференция по сигурността Жана Немцова, дъщеря на Борис Немцов, припомни думите на президента на САЩ Джо Байдън. Той по-рано заплаши Русия с “последствия“ в случай на смъртта на Алексей Навални, пише Novini.bg

САЩ санкционираха четирима руснаци за отравянето на Навални

“Тъй като днес говорим за Алексей Навални, неговата смърт, искам да ви напомня, че още преди пълномащабната война в Украйна президентът на САЩ Байдън каза, че ако Навални умре в затвора, ще има сериозни последствия. Според мен такива последствия трябва да бъдат военна, икономическа и хуманитарна подкрепа за Украйна“, подчерта Немцова.

Тя допълни, че напълно подкрепя подобни мерки. Тъй като на руския президент Владимир Путин “не може да бъде позволено да спечели войната в Украйна“.

Дъщерята на Немцов предложи на САЩ вариант за отмъщение
снимка: iStock

Случаят “Навални”

Навални бе и остава най-известният опонент на Путин. Той излежаваше присъди от общо 11 и половина години в наказателна колония за измама и други обвинения, които според него бяха скалъпени, за да го накарат да млъкне. Той бе изправен пред обвинения в “екстремизъм”, които удължиха присъдата му до 19 години затвор. Правозащитни групи и западни правителства гледаха на Навални като на политически затворник. Кремъл отричаше това, като редовно отказваше да коментира случая му и насочваше въпроси за него към съдилищата и затворническата служба.

Навални остава герой в историята, защото чрез разследванията си и личния си принос, той показа на света истината, която стои зад Русия и нейното управление! Нека почива в мир!

Дъщерята на Немцов предложи на САЩ вариант за отмъщение

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции