<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=217819" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Крадец задиг...

Жена раздаде наследството на децата си на онлайн любовници

19 Февруари 2024
0 343

Жена раздаде наследството на децата си на онлайн любовници. През първите 51 години брак Джо Уилкинсън и съпругата му Емили са споделяли всичко. Двойката, която сега е на 79 и 83 години, е работила усилено, за да осигури комфортен живот на семейството си в Мидландс. И с течение на времето двамата успяват да натрупат сериозно наследство за техните деца и внуци.

Но през 2017 г. Джо открива, че съпругата му е имала тайна връзка с мъж, когото срещнала във Facebook, и предава големи суми пари. Оказва се обаче, че той не е единственият. Емили е имала поредица от онлайн връзки, пише This is Money.

Мъжът изчислява, че съпругата му е изпратила на тези „мъже“ 100 000 британски лири. Тя е използвала общите им спестовни сметки, теглила е заеми. Дори е продала автомобила им и е заложила своите бижута. Интересното е, че тя никога не е срещала лично нито един от тях.

Все повече жени стават жертви на любовни киберизмами (видео)

Жена раздаде наследството на децата си на онлайн любовници
Снимка: iStock

Обяснява, че нищо не може да убеди съпругата му, че е жертва на любовна измама и тя все още раздава пари.

Всъщност подобни любовни измами са често срещани в последно време. Приблизително 4,3 милиона британски лири вече са били загубени заради любовни измами тази година, според банковата търговска организация UK Finance.

Полицията и Националната агенция за борба с престъпността очакват скок в броя на докладваните романтични измами след Свети Валентин, когато хората са най-податливи.

Измамниците обикновено създават фалшиви профили в социалните медии, за да изпращат съобщения на жертвите си и да ги привлекат към връзка.

Те започват да изпращат съобщения във Facebook, Instagram или в сайт за онлайн запознанства. След като бъде установено доверие, престъпникът обикновено твърди, че има проблем – с виза, здравословен проблеми или иска да купи самолетни билети, и иска пари. Често твърдят, че извършват благотворителна дейност или работят в чужбина.

В случая с Емили Джо казва, че измамниците са се представяли за американски войници, които са командировани в чужбина и търсят любов.

Проблемът започва, когато Емили е получила таблет като подарък през 2017 г., за да може да бъде в крак с новините. Скоро след това тя създава акаунт във Facebook.

Джо се усъмнява, когато забелязва, че парите се прехвърлят от общите им сметки. Той и децата им са имали паролата за таблета и са успели да прочетат съобщенията. Така откриват, че Емили е била въвлечена в поредица от романтични връзки с хора, които очевидно са били измамници, казва Джо.

Младите мъже изпращали свои снимки в униформа и след дни разговори твърдели, че се нуждаят от пари.

Жена раздаде наследството на децата си на онлайн любовници
Снимка: iStock

Разбиха група за любовни измами, използвала мъже за парични преводи в Турция (видео)

Това е една от най-популярните прикрити истории сред романтичните измамници, които се представят още за лекари, успешни бизнесмени и известни хора.

„Направихме абсолютно всичко, за да я убедим, че това са измами. Казахме ѝ, че хората не са истински, но без резултат“, казва съпругът, чието име в историята е променено.

Миналата година изследване на Santander е установило, че почти един на всеки трима души е бил обект на романтични измамници.

Хората на възраст от 55 до 64 години са най-склонни да бъдат измамени чрез подобни любовни схеми. Мъжете са по-склонни да попаднат на любовна измама, но жените обикновено предават повече пари.

Жена раздаде наследството на децата си на онлайн любовници

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции