<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=217939" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: ПП-ДБ предлаг...

Стотици милиони за Мбапе от „Реал Мадрид“

20 Февруари 2024
0 134

Стотици милиони за Мбапе от „Реал Мадрид“. Футболистът ще получи бонус при подписването на договора си с „Реал Мадрид“ в размер на 150 милиона евро. Това разкри испанският журналист Гийем Балаге за BBC, пише Sportal.bg. Тази сума се дава на французина заради това, че пристига на „Сантиаго Бернабеу“ като свободен агент.

Сумата ще бъде изплатена в рамките на пет години, какъвто ще бъде срокът на контракта. Заплатата на Мбапе ще бъде в размер 15 милиона евро на сезон чисто. По този начин ще се спази условието капитанът на Франция да не получава повече от другите големи звезди на „Реал Мадрид“ – Джуд Белингам и Винисиус Жуниор. Мбапе ще запази и процент от имиджи правата, но няма да ги държи изцяло, както е в момента „Пари Сен Жермен“.

Мбапе напуска ПСЖ в края на сезона

Стотици милиони за Мбапе от „Реал Мадрид“
Снимка: iStock

Балаге дори разкрива, че най-вероятно Мбапе ще играе с №10, тъй като номерът ще бъде освободен от Лука Модрич след края на сезона. Със същия номер нападателят играе и в националния отбор на Франция.

В понеделник „Марка“ съобщи, че Мбапе е подписал договора си с Реал още преди две седмици.

Стотици милиони за Мбапе от „Реал Мадрид“

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции