<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=217964" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Цинизъм: След...

Съдът отказа да пусне Иванчева предсрочно от затвора

21 Февруари 2024
0 313

Съдът в Сливен отказа да пусне бившия кмет на столичния район “Младост” Десислава Иванчева предсрочно от затвора. Все още не са ясни мотивите, с които съда остави в затвора Иванчева.

Уточнява се, че преди да започне делото, Иванчева е била запозната от адвокат Теодора Гинчева с всички материали по делото, което е отнело близо час. След това пред съда са били изслушани мотивите на Иванчева, нейната защита и доклада на директора на затвора в Сливен. Тя има само едно административно наказание от управата на затвора и работи.Адвокат Гинчева е обявила, че ще обжалват решението пред Апелативния съд в Бургас в 7-дневен срок.

Бившата кметица на столичния район “Младост” беше осъдена на 6 години затвор за искане и получаване на подкуп от строителния предприемач Александър Ваклин. Иванчева беше арестувана показно през 2018 г. на централния столичен бул. “Васил Левски”. По време на делото, отново показно и абсолютно ненужно, беше разкарвана из съда с пранги на краката.

Заедно с Иванчева по същото обвинение бяха осъдени бившата ѝ заместничка Биляна Петрова и предшественикът на Иванчева на кметския пост Петко Дюлгеров съответно на 5 и 4 години затвор.

През ноември 2022 г. адвокатите на Десислава Иванчева и Биляна Петрова заедно с представители на граждански организации внесоха искания за помилване на бившия кмет на “Младост” и нейната заместничка от президента на България. Исканията бяха придружени от близо 4000 подписа на граждани.

Съдът в Сливен отказа да пусне бившия кмет на столичния район “Младост” Десислава Иванчева предсрочно от затвора.

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции