<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=217987" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Панагюрище щ...

Ето как се оправда съдът за това, че пусна от ареста убиеца на 15-годишния Филип

21 Февруари 2024
0 346

Ето как се оправда съдът за това, че пусна от ареста убиеца на 15-годишния Филип – “мярката „задържане под стража“ вече се явява несъответна”. Това гласи решението на Софийски градски съд. Прокуратурата не е протестирала определението на СГС, с което е изменена мярката за неотклонение.

Петър Тодоров, който пиян зад волана отне живота на 15-годишния Филип беше пуснат вчера под домашен арест. Според съда няма опасност той да се укрие след излизането си от ареста. 

Пуснаха от ареста шофьора, прегазил пиян 15-годишния Филип на пешеходна пътека

Мотивите на съда за промяната на мярката за неотклонение са че „лицето е с установена самоличност, местоживеене, семейни и социални връзки, които го задържат трайно на територията на България. Предвид изтеклия срок на задържане на Тодоров, който е в значителен размер от 5 месеца, е недопустимо мярката да бъде удължена само заради характеристиките на престъпната дейност и обществената опасност на деянието. Към настоящия момент мярката „задържане под стража“ вече се явява несъответна”.

Ето как се оправда съдът за това, че пусна от ареста убиеца на 15-годишния Филип

Това, което допълват от Софийски градски съд, е недопустимо. Оттам посочват, че “удовлетворяването на обществени нагласи и преодоляване усещането за липса на справедливост” не е част от тяхната работа.

Пускането от ареста на убиеца на 15-годишния Филип доведе до протест на близките му (видео)

Близките на починалото момче излизат на протест по-късно днес заради абсурдното решение на СГС.

Коментарът на “Господарите”

Освен че пуска от ареста установен престъпник, съдът има наглостта да заяви, че не е негова работа да “удовлетворява обществените нагласи”. Единствената “обществена нагласа” тук е справедливостта за един загубен млад живот!

Очевидно работата на българската съдебна система не е да затваря пияните убийци зад волана, а да ги насърчава да го направят отново! Това показва решението на СГС.

На пияни и дрогирани ще продължава да им се разминава. А близките на жервите ще продължават да настояват за спаведливост, която изглежда, че не съществува… Докога това ще е така?

Ето как се оправда съдът за това, че пусна от ареста убиеца на 15-годишния Филип

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции