<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=218044" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Първо заседа...

Мария Габриел обяви, че няма да подпише меморандума на ПП-ДБ (видео)

21 Февруари 2024
0 150

Мария Габриел обяви, че няма да подпише меморандума, приема го като опит за политическа търговия. В изявление вицепремиерът обясни, че умишлено не е коментирала предложенията за ротация от страна на ПП-ДБ и премиерът Николай Денков, предаде NOVA. “Чух предложения да си разменим местата, чух екзотика да добавим още едно министерство, за да има място за всички“. Това каза вицепремиерът Мария Габриел.

И допълни: „Няма да подпиша т.нар. меморандум. Всичко има граници, моите са, че не приемам държавата да се управлява при неспазване на основни принципи на демокрацията“.

Мария Габриел обяви, че няма да подпише меморандума на ПП-ДБ (видео)
Снимка: Христо Касабов/БТА

Според нея в документа се предлага държавата да бъде разделена между 2 коалиции. А регулаторите – поделени в нарушение на законодателството на държавата, за сметка на лични цели и партийни интереси. “По същество, този документ предлага 2 политически сили да се споразумеят в противоречие на Конституцията, демокрацията и европейските практики“, заяви Габриел.

ПП-ДБ предлага на ГЕРБ меморандум за реформи или избори 2 в 1 (видео)

По думите ѝ съдебната реформа е приоритет. Но и за най-големият лаик е ясно, че това е програма за цял управленски мандат, а не за 9 месеца. Какво налага промени в службите и защо е фиксиран срок 1 юни 2024 г., който съвпада с кампанията за избори на членове на Европейския парламент, попита Мария Габриел.

Документ, разработен само от едната страна и изпратен на другата по приложение за чат, не цели постигане на съгласие”. Това заяви още вицепремиерът.

Припомняме, че ПП-ДБ предлага на ГЕРБ меморандум за реформи или избори 2 в 1. Документът се нарича “Меморандум относно продължаване на реформите в областта на ефективното управление, правосъдието, борбата с корупцията и сигурността в периода март 2024 г. – декември 2024 г.”. Съдържа визията на ПП-ДБ за приоритетите на държавата до края на годината.

Съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков обяви пред журналисти късно във вторник, че разговорите с ГЕРБ напоследък са станали все по-трудни.

Мария Габриел обяви, че няма да подпише меморандума

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Габриела Мариева

    21 Февруари 2024

    Много добра снимка на БТА! Толкова празен поглед скоро не бях виждал! Очите прозореца душата... Това е определено човек който не може да води а само да бъде воден...

Реакции