<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=218075" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Край на проте...

Не сушете мобилни устройства в ориз, съветват производители

21 Февруари 2024
0 268

Не сушете мобилни устройства в ориз, съветват производители. Ако мобилното устройство се намокри, в никакъв случай не се опитвайте да го изсушите чрез потапяне в съд с ориз. Ако вашият iPhone се намокри, не го сушете в торба с ориз, съветват от Apple.

Експертите отдавна предупреждават подобна техника да не се прилага, тъй като тестовете показват, че не работи, пише BBC.

Технологичният гигант публикува насоки за потребителите. Смята се, че оризът може да доведе до повреда на устройствата.

Вместо купа с ориз хората могат да премахнат всякаква течност от устройствата, държейки телефона с конектора надолу. След това да го оставят да изсъхне.

Не сушете мобилни устройства в ориз, съветват производители
Снимка: iStock

Въпреки новите технологии, внедрени в смартфоните, популярните подходи за справяне с устройство, изпуснато във вода, не се променят.

Apple се възползва от възможността да отклони потребителите от няколко от тях.

Освен торбите с ориз, компанията съветва да не сушите мокър телефон с помощта на „външен източник на топлина или сгъстен въздух“. Това означава, че трябва да се избягват радиатори и сешоари.

Не е желателно потребителите да поставят също “чужд предмет, като памучен тампон или хартиена кърпа” в телефона си.

Вместо това съветът към хората е да оставят телефона си на сухо, но проветриво място, преди да го свържат отново към зарядно устройство.

Както отбелязва уебсайтът MacWorld, който първи забелязва новия документ за поддръжка, променящият се дизайн на смартфоните може да означава, че всички подобни съвети ще бъдат ненужни в бъдеще.

Това е така, защото устройствата са все по-способни да издържат на намокряне.

Всички устройства на Apple от iPhone 12 нататък могат да издържат на потапяне на дълбочина до шест метра за до половин час.

Но заради високите разходи за живот, които стимулират растежа на глобалния пазар на мобилни устройства втора употреба, вероятно още известно време много хора ще имат нужда от съвет какво да правят и какво не с мокър смартфон.

Мече изяде телефона на посетител на старозагорския зоопарк (видео)

Не сушете мобилни устройства в ориз, съветват производители

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции