<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=218159" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Митрофанова ...

Терзиев заяви, че е възможно улица “Граф Игнатиев” да бъде преименувана (видео)

22 Февруари 2024
0 684

Терзиев заяви, че е възможно улица “Граф Игнатиев” да бъде преименувана на “Навални”. Въпреки това столичният кмет коментира, че преди това има по-важни теми за общината.

“Това, което искаме като администрация да направим, е да има улица на името на руския опозиционер Алексей Навални и улица на името на преподавателя от СУ Кристиан Таков”, каза Васил Терзиев на брифинг в Столичния общински съвет. 

Поредна драма в СОС: ГЕРБ и ВМРО внесоха несъгласуван с ПП-ДБ доклад за комисии (видео)

На въпрос дали е възможно ул. “Навални” да замени ул. “Граф Игнатиев”, кметът на София отговори: “Възможно е, но това е тема, която ще търпи развитие”.

Терзиев заяви, че е възможно улица &#8220;Граф Игнатиев&#8221; да бъде преименувана (видео)
Снимка: Владимир Шоков/БТА (БТ)

“Трябва да положим една по-добра основа за развитието на града и чак след това да преминем към идеологически теми, по които винаги ще има различни мнения, категоричен е Терзиев. Въпреки това той е съгласен, че темата за имената на улиците трябва да бъде обсъдена.

Новината за смъртта на Навални беше съобщена преди няколко дни, като все не е ясно как и от какво е починал. Таков изгуби битката с коварно заболяване през 2017 година, когато беше на 51 години. Освен доцент по гражданско право и преподавател, Таков беше и един от основателите на “Да, България”.

Митрофанова определи Навални като “агент на ЦРУ”, докато се покланяше на паметника на съветските войници в София

Междувременно по повод Деня на Съветската армия посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова и служители на посолството, заедно с представители на дипломатическия корпус и обществеността, поднесоха цветя на костницата на съветските воини в кв. “Лозенец” в София. 

Именно заради това честване пред Столичната община граждани протестираха, че Терзиев е дал разрешение то да се състои. По-рано от ПП-ДБ поискаха от столичния кмет тези чествания да бъдат забранени. “Разбираме, че точно днес в София ще честват убийците му – представителите на този режим, който избива най-смелите си синове. Избива украинския народ и нашите сънародници там, режим, който обяви България за неприятелска държава, а самият той е обявен от Европейския парламент за терористичен.”

Видео: “Дневник”

Терзиев заяви, че е възможно улица “Граф Игнатиев” да бъде преименувана на “Навални”

Терзиев заяви, че е възможно ул Граф Игнатиев да бъде преименувана на Навални

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции