<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=218176" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: След ветото н...

Съдия Цариградска: Мафия не се бори с публично изслушване на свидетелите на мафиотските действия

22 Февруари 2024
0 263

Съдия Цариградска: Мафия не се бори с публично изслушване на свидетелите на мафиотските действия. Владислава Цариградска бе поканена за изслушване от депутатите от временната комисия, създадена след убийството на Мартин Божанов-Нотариуса. Тя поиска да се поеме политическа отговорност.

Съдия Цариградска: Мафия не се бори с публично изслушване на свидетелите на мафиотските действия
Снимка: Христо Касабов/БТА

Ето какво каза още съдия Цариградска по време на изслушването:

Между мафия и корупция мисля, че всички съзнаваме една голяма разлика. Мафията убива, корупцията просто развращава. Когато говоря за мафия, повече имена няма да назова. Казах- нито аз съм наивна, нито искам да ви послужа и аз да свърша мръсната работа, бидейки обезвластена и жертва на мафията. Не само аз. И семейството ми. Поемете си политическата отговорност!

Направете си анализите, задайте си въпросите и най-вече попитайте си г-н Сарафов. Той разполага с инструментариума да проведе истинско разследване, да даде отговори на всички въпроси.

Не питайте мен! И не питайте журналистите! Защото някак си е срамно, жертвите и гражданските обединения да дават отговори на властта, при положение, че знаете с какъв ресурс разполагате. Така че, ще помоля и останалите- недейте да искате, не само от мен, аз все пак, благодарение на статута си, имам някаква по-висока степен на сигурност и гаранция за моя живот и този на семейството ми!

Помислете си на какво излагате като риск всички хора, които искате да дойдат тук, говоря граждани, и да ви говорят какво са видели. Те са видели много! Знаят много! Аз дори, въпреки че не изпитвам професионална симпатия към г-жа Зартова, но в човешки план смятам, че вие трябва да се погрижите за нейната сигурност и то спешно! Защото както казах, прокуратурата няма много интереси да даде сигурност на наказателните производства, но аз в човешки план се тревожа за нея и дори, преди да се разделим, аз ще й дам моя телефон. И в случай на нужда, аз поне ще се опитам, като гражданин, да й помогна, ако тя се нуждае от това. И това беше причината да ви помоля да спрете да разпитвате и да искате хората да понесат този риск. Мафия не се бори с публично изслушване на свидетелите на мафиотските действия“.

Видео: БНТ

Апелативният прокурор на София: Чувал съм за Нотариуса, знам, че е измамник

Съдия Цариградска: Мафия не се бори с публично изслушване на свидетелите на мафиотските действия

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции