<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=218284" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Поредна издъ...

Денков за меморандума: Готови сме за преговори (видео)

23 Февруари 2024
0 49

Денков за меморандума: Готови сме за преговори. Това заяви премиерът на брифинг в парламента, предаде NOVA.

“Всеки от вас може да се запознае с текста на меморандума и ще видите, че в него се поставят съвсем принципни въпроси – как ще бъдат попълнени съставите на Висшия съдебен съвет, Антикорупционната комисия, ключовите регулатори”, каза министър-председателят.

“Предлагат се ясни механизми, в които да се подберат хора с качества и в същото време да е ясно кой носи политическата отговорност, така че тук не става дума за търговия, а за процеси, които ще бъдат публични, прозрачни, пред очите на всички”, уточни Денков.

„Не става дума за търговия, а за процеси, които ще бъдат публични, прозрачни, пред очите на всички”, категориче е той.

Мария Габриел обяви, че няма да подпише меморандума на ПП-ДБ (видео)

Сега премиерът заяви, че е имал разговор с Мария Габриел. Тя е заявила, че ще бъде готова с прегледа на изпълнението на програмата в понеделник следващата седмица.

Денков за меморандума: Готови сме за преговори (видео)

„Ще имаме възможност да обсъдим и състава на МС, след което да продължим дискусията с лидерите. Готови сме да влезем в преговори”, добави премиерът.

„Основният акцент в меморандума е как Народното събрание ще продължи да работи по отношение на ключовите си въпроси. Управленската програма е до края на 2024 година. Естествено е тя да бъде дообновена, а министрите да бъдат подбрани така, че да я изпълнят. Това е прекият ангажимент на МС. Основните трудности през следващия период ще бъдат в НС”, каза още той.

Денков уточни, че правителството има смисъл да съществува, само ако изпълнява приоритетите, заради които е създадено. „Ако решат, че не искат да участват в изпълнението на тези приоритети, могат да предизвикат избори и това е тяхно право”, категоричен е министър-председателят.

Николай Денков направи препратка към изказването на Мария Габриел. Припомняме, че тя заяви в сряда, че няма да подпшише меморандума, защото го приема го като опит за политическа търговия.

Денков за меморандума: Готови сме за преговори

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции