<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=218344" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Денков: Русия...

Ключови сгради в София ще светнат в цветовете на украинското знаме

24 Февруари 2024
0 200

Ключови сгради в София ще светнат в цветовете на украинското знаме. По повод втората годишнина от войната на Русия срещу Украйна и десетата годишнина от анексирането на полуостров Крим, фасадата на Министерския съвет ще бъде осветена в цветовете на Украйна, съобщиха от правителствената информационна служба.

Инициативата е на министъра на отбраната Тодор Тагарев и е подкрепена от министър-председателя акад. Николай Денков.Посланието на този акт е България да даде кураж на украинците да продължават своята героична битка, но и да покаже, че не са сами в нея. 

Сградата ще бъде осветена от 18:00 до 24:00 ч. днес (24 февруари).

Денков: Русия не може да спечели тази война (видео)

Ключови сгради в София ще светнат в цветовете на украинското знаме
Снимка: Министерски съвет

Към Министерски съвет ще се присъедини и сградата на Народното събрание. Осветяването на фасадата с цветовете на украинския флаг ще бъде в 19:00 часа, посочват от пресцентъра на парламента.

„С осветяването на историческата сграда на Народното събрание, българският парламент изразява за пореден път своята солидарност с Украйна и нейния народ и засвидетелства подкрепата си за решително противопоставяне на руската агресия и отстояване на свободата, независимостта и териториалната цялост на Украйна”, коментира председателят на парламента Росен Желязков.

Ключови сгради в София ще светнат в цветовете на украинското знаме

Прочети повече Прочети малко

Коментари

  • Христо

    25 Февруари 2024

    Американски подлоги има господ Слава Русия Слава Путина

Реакции