<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=218353" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Ето коя европ...

Ето къде забраняват социалните медии за деца под 16 години

24 Февруари 2024
0 137

Ето къде забраняват социалните медии за деца под 16 години – в щата Флорида в САЩ. Там беше приет закон, който налага закриването на социалните акаунти на всички лица под 16-годишна възраст, предаде Reuters.

Според законодателството на щата тази мярка ще защити младите хора от онлайн рискове за психичното им здраве. Тя беше приета от Камарата на представителите на Флорида със 108-7 гласа, само часове след като Сенатът на щата даде окончателното си одобрение. Предстои законът да бъде подписан от губернатора на щата Рон де Сантис, за да влезе в сила.

В САЩ бе внесен законопроект за забрана на TikTok

Ето къде забраняват социалните медии за деца под 16 години

Поддръжниците казаха, че законодателството ще спре вредното въздействие на социалните медии върху децата, които използват такива платформи прекомерно и в резултат на това могат да изпитат тревожност, депресия и други психични заболявания.

Критиците оспорват, че законът нарушава Първата поправка на конституцията на САЩ, която гарантира свободата на словото, както и че родителите, а не правителството, трябва да вземат подобни решения.

Ето къде забраняват социалните медии за деца под 16 години

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции