<iframe width="560" height="315" src="https://gospodari.com/embed-2?id=218359" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Следва: Денков: Русия...

Ердоган с послание към ДПС: България е приятел на Турция (видео)

24 Февруари 2024
0 516

Ердоган с послание към ДПС: България е приятел на Турция. Това каза във видеообръщение турският президент по повод 11-ата Национална конференция на Движението за права и свободи (ДПС), съобщават от Дирекцията по комуникации на турското президентство.

В обръщението си турският държавен глава изтъкна, че отдава значение на укрепването на турско-българските отношения и че двете страни са съюзници и приятели.

Ердоган с послание към ДПС: България е приятел на Турция (видео)

Реджеп Ердоган поздрави всички участници в конгреса и благодари за поканата за участие. Той добави, че може да се включи само чрез видеовръзка заради интензивното темпо на подготовката за предстоящите на 31 март местни избори в Турция. 

Днес висшият партиен форум на ДПС – Националната конференция, се събра в София, за да избере ново ръководство и да формулира следващите си политически цели. Досегашният председател – Мустафа Карадайъ, подаде изненадващо оставка в началото на ноември 2023 г.

Ердоган с послание към ДПС: България е приятел на Турция (видео)
Снимка: Владимир Шоков/БТА (ПК)

Карадайъ обясни защо е подал оставка като председател на ДПС

“Вярвам, че новоизбраните кадри ще продължат своята политическа дейност с разбиране, с пълно пълно единство и солидарност”, коментира Ердоган относно избора на председател на бъкгарската партия.

“Пожелавам успех от сърце на всички свои събратя”, заяви турският президент.

Видео: NOVA

Ердоган с послание към ДПС: България е приятел на Турция

Прочети повече Прочети малко

Коментари

Реакции